Raskrinkavanje.ba

Insajder → Ambasada Rusije u BiH: U Ukrajini nema invazije, to je laž Sjedinjenih država

27.02.2022
Tekst članka

Ambasade Ruske Federacije u BiH objavila je da Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima, a ne “invaziju” o kojoj “lažu Amerikanci”.

 

“Na stranici ambasade SAD u Sarajevu na društvenoj mreži žInstagramž objavljen je patetični ždokumentaracž u kojem se navodi da su ruski predstavnici žlagaliž o odsustvu namjere da izvrše žinvazijuž na Ukrajinu. Ali, kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema žinvazijež”, objavila je ruska Ambasada na svojoj “Fejsbuk” stranici.

 

Iz ruske Ambasade su istakli da je cilj ruske operacije demilitarizacija, jer su SAD stajale iza naoružavanja Ukrajine, a tim oružjem se varvarski uništavalo civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući djecu.

“Upravo su SAD natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su vrlo moguće korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou”, naveli su iz Ambasade Rusije.

Iz Ambasade su objasnili da je denacifikacija cilj jer su SAD “podsticale neonacističku taktiku i strategiju banderovaca iz Kijeva” te suštinski sprečavale Ukrajinu, kao stranku sporazuma iz Minska da ispuni svoje obaveze.

“SAD su vjerne svojoj licemjernoj politici i u BiH. Upravo Vašington je taj koji ometa dijalog unutar BiH, postavlja konstitutivne narode jedne protiv drugih i protivi se ukidanju anahronog spoljnog protektorata koji predstavlja Kancelarija visokog predstavnika. U isto vrijeme on takvu BiH žpažljivož gura u EU kako bi je poput Kosova iskoristio kao žfitiljž protiv svog geopolitičkog protivnika odnosno EU. To je istina, iako u svjetlu trenutne imaginarne solidarnosti između Amerike i Evrope žprema ukrajinskom slučajuž, takva izjava može izgledati pretjerano. Ali, doći će trenutak istine”, naveli su iz Ambasade.

Iz ruske Ambasade ističu da “SAD nisu ždokazani prijateljž, već iskusni predator, koji će bez oklijevanja prepustiti svoje saveznike njihovoj sudbini ako mu se prikliješti rep” i da su primjeri u ovom slučaju suvišni”.

“Čak i samu skraćenicu USA neki Amerikanci dešifruju kao Unites States of Andžiety – Sjedinjene Države anksioznosti. Upravo je anksioznost, a mi bismo dodali i laž, ono što Sjedinjene Države donose cijelom svijetu”, istakli su iz ruske Ambasade u Sarajevu.

Članak indeksiran 09.03.2022. Zadnji put osvježen 09.03.2022.

Ocijenjeno u analizi