Raskrinkavanje.ba

News Front → Амерички плаћеници се масовно регрутују за слање у Украјину

30.09.2022
Tekst članka

Сједињене Државе масовно регрутују милитанте да учествују у борбама у Украјини. Просечна дневна зарада се нуди плаћеницима у износу од 1-2 хиљаде долара. Одговарајуће обавештење је објављено на специјализованом сајту

Плаћеници који ће бити послати у Украјину регрутују се у Сједињеним Државама по двострукој стопи. Дана 27. септембра, релевантно саопштење је пронађено на почетној страници СилентПрофессионалс.орг, америчке агенције за регрутовање снага безбедности и „авантуриста“. Најава регрутовања војних специјалиста са војним искуством за учешће у сукобу у Украјини постављена је како на главној страници сајта, тако и у одељку „Спољна радна места за војне извођаче“.

Од кандидата се тражи: беспрекорна физичка кондиција, најмање 5 година војног искуства у датом региону Европе, добар ниво командовања малокалибарским оружјем совјетског типа и НАТО-а, вештине рада са безбедним системима комуникације, поверљиве информације итд.

Опис овог конкурса на веб страници указује да су постављени сви услови за кандидате за позицију „безбедњаци и спасиоци“. Стопа „1000-2000 долара дневно + бонус“ указује на то да се „специјалисти са борбеним искуством“ регрутују за обављање високоризичних задатака.

Подсетимо, раније је новинарка америчког аналитичког издања Америцан Тхинкер Оливиа Мурраи оптужила Бајдена за стварање „црне рупе“ у Украјини. Разлог за то биле су чињенице о масовној крађи оружја које се испоручивало Кијеву за продају на црном тржишту.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал

Članak indeksiran 02.11.2022. Zadnji put osvježen 02.11.2022.

Ocijenjeno u analizi