Raskrinkavanje.ba

Prirodom do zdravlja → AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

30.01.2016
Tekst članka

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme










Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi tri lako dostupna začina.




Andersonova je, kako kaže, do svojih saznanja došla istražujući dvije hiljade godina staru tradiciju upotrebe ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a čiji su rezultati potvrđeni i u zapadnim medicinskim istraživanjima.

Doktorka je istakla da ukoliko koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema opasnosti da obolite od raka. Ta tri čudotvorna začina su kurkuma, maslinovo ulje i biber.

Pomješajte četvrtinu kašike kurkume s pola kašičice maslinovog ulja i dodajte prstohvat mljevenog bibera. Sve zajedno dobro promješajte.
kurkuma_biber_ulje_mjesano







Dobijene smjesu možete da koristite kao dodatak salatama i jelima, ali je možete konzumirati i samu.

Ukoliko je dodajete u obroke koji se termički obrađuju tada smjesu u hranu stavite na samom kraju kako se ne bi prekuhala.

Ukoliko je jedete samu, možete je ublažiti s malo vode. Unosite je u organizam svakodnevno i što češće.

– Sve je u kurkumi. Njene antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak koji je učinkovitiji za smanjenje upala od kurkume – tvrdi Andersonova.

Istraživanja su pokazala kako kurkuma sprečava rak debelog crijeva, prostate, mozga i karcinom dojke.

Izvor: net.hr

Članak indeksiran 16.05.2021. Zadnji put osvježen 16.05.2021.

Ocijenjeno u analizi