Raskrinkavanje.ba

Dnevna doza kvazimedicinskih savjeta

Veliki dio sadržaja na portalu Dnevna doza čine recepti za “lijekove” koje čitatelji/ke mogu pripraviti iz vlastitog doma. Tvrdi se da ovakvi recepti liječe razne bolesti, iako se ne baziraju na naučnim istraživanjima ili mišljenjima stručnjaka/inja.

Anonimni portal Dnevna doza učestalo objavljuje članke koji sadrže recepte za različite biljne preparate koji, kako se navodi u naslovima i tekstovima, “liječe” razna oboljenja, kao što je bol u koljenu, propadanje zglobova i kostiju, pa i rak.

Iako govore o temama iz oblasti medicine, ovi se članci ne pozivaju na rezultate naučnih istraživanja niti na mišljenja reputabilnih stručnjaka/inja, te bivaju “ukrašeni” senzacionalističkim naslovima i obećanjima kako se jednostavnim receptima možete izliječiti i od najtežih bolesti. 

Neke od netačnih tvrdnji koje je u člancima objavio portal Dnevna doza Raskrinkavanje je ocijenilo u svojim prethodnim analizama, a pronašli smo i niz novih. 


“Soda bikarbona liječi rak”

Među dobro poznatim dezinformacijama o zdravlju su i tvrdnje o ljekovitosti sode bikarbone, objavljene na ovom portalu 28.4.2021.:

KOMBINACIJA KOJA ĆE VAS IZNENADITI: Lijek koji uništava najopasniju bolest na svijetu, a pravi se za tren (RECEPT)

U članku se tvrdi da kombinacija meda i sode bikarbone “odlično liječi” organizam od malignih bolesti, te da su stručnjaci potvrdili da je ovaj lijek “10.000 puta bolji od standardnih lijekova”.

Efikasnost ovog “lijeka” leži u tome, kako se navodi, što ova kombinacija može neutralizirati ćelije raka.

Tvrdnje o efikasnosti sode bikarbone i meda u borbi protiv raka neumorno se šire na internetu već neko vrijeme. Ipak, činjenica je da nema naučnih dokaza za tvrdnju da soda bikarbona može spriječiti rak, niti se ona preporučuje za “liječenje raka”. Postoje različita istraživanja koja su ispitivala takve mogućnosti, ali još uvijek nema bilo kakvog naučno potvrđenog tretmana koji bi odgovarao senzacionalističkim tvrdnjama o učinkovitosti “lijekova” za maligne bolesti koji bi se mogli pripremiti u vlastitoj kuhinji. Čak je i potencijalno korištenje sode bikarbone kao “pomoćne terapije” predmet polemike u medicinskim krugovima, s obzirom na to da ne postoje temeljnija klinička ispitivanja koja bi potvrdila da ovakva terapija povećava efikasnost konvencionalnih tretmana malignih oboljenja, o čemu detaljnije možete čitati na linku ispod:

 

“Korijen maslačka liječi rak”

Osim meda i sode bikarbone, korijen maslačka se također navodi kao učinkovit “lijek” u borbi protiv raka. U članku objavljenom 26.4.2021. tvrdi se da se korijen maslačka koristi kao lijek protiv raka te da je efikasniji od hemoterapije, jer, za razliku od nje, ne uništava zdrave ćelije.

Autor/ica članka se poziva na istraživanje Zavoda za hemiju i biohemiju Univerziteta Windsor u Kanadi.

Istina je da je Univerzitet Windsor proveo nekoliko istraživanja koja su ispitivala utjecaj ekstrakta korijena maslačka na kancerogene ćelije. Međutim, u medijskim izvještajima i objavama na društvenim mrežama obećavajući rezultati ovih studija su znatno preuveličani. Ispitivanje učinkovitosti ekstrakta korijena maslačka u borbi protiv raka još uvijek je u ranoj fazi, stoga su navodi da se radi o nekom “čarobnom lijeku” obmanjujući, što tvrdi i Caroline Hamm, klinička direktorica Windsor grupe za istraživanje raka. Više o ovoj temi možete pročitati na linku ispod:


Čudesni savjeti doktora Neumivakina

Raskrinkavanje je u analizi iz marta 2021. godine pisalo i o doktoru Ivanu Petroviču Neumivakinu, čije je savjete moguće pronaći u članku koji je objavljen 26.4.2021. na portalu Dnevna doza, uz napomenu da ih treba pratiti ukoliko želite da “izbjegnete rak”, stavljenu u naslov.

U članku se iznosi čitav niz neutemeljenih tvrdnji, poput onih da “bolest ne postoji”, da treba biti “prijatelj sa virusima”, da se hrana ne može probaviti ako se popije makar i jedan gutljaj vode tokom obroka te da djeca “često imaju tumore mozga” zbog upotrebe mobilnih telefona. “Savjeti” za postizanje zdravlja uključuju jednako besmislene preporuke, poput ispijanja “struktuirane vode” ili udisanja vodikovog peroksida kao prevencije gripe.

Većina “savjeta” u članku je prilično benigna - više kretanja, pravilno disanje ili ispijanje prokuhane vode svakako ne mogu nanijeti nikakvu štetu. Za razliku od toga, “terapija” vodikovim peroksidom, koju Neumivakin nudi u svojim “lječilištima” koja je osnovao u Rusiji, može biti i opasna, kako je pojašnjeno u našoj analizi: 


Šta se još “liječi” na portalu Dnevna doza?

U naslovu članka objavljenog na portalu Dnevna doza 28.4.2021. godine navodi se:

BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so! (RECEPT)

U članku stoji da preparat koji se sastoji od dva žumanca i dvije kašike soli uklanja bol u koljenu ukoliko se stavi na pamučnu maramicu i privije uz koljeno elastičnim zavojem.

Objašnjeno je i djelovanje ovog “lijeka”:

Bol uslovljen upalom koljena može se ublažiti sa magnezijumom koji se nalazi u soli. A žumance sadrži mnoge proteine i minerale koji mogu ojačati vaša tkiva, ligamente i kosti.

Ovom temom bavio se fact-checking portal Africa Check u analizi iz februara 2021. godine. Za potrebe analize kontaktirali su Chikea Anibezea, profesora anatomije na nigerijskom Enugu državnom univerzitetu, koji je tvrdnje odbacio kao besmislene:

“Nedavno sam nabasao na tu tvrdnju, ali sam je jednostavno ignorirao. To za mene nema smisla”, rekao je za Africa Check Chike Anibeze, profesor anatomije na nigerijskom Medicinskom fakultetu Univerziteta Enugu.

Anibeze je rekao da nije vidio nijedno istraživanje bolova u zglobovima koji se liječe žumanjkom i Epsomovom soli.

„Ti sastojci ne utječu na bol u koljenu ili zglobovima. Moj savjet svima koji se bore protiv ove boli je da posjete liječnika. Liječnik će morati utvrditi uzrok boli prije propisivanja liječenja."

Dakle, nema naučnih dokaza da je preparat od jaja i soli učinkovit pri uklanjanju boli u koljenu - koja može imati razne uzroke, te bi se, shodno njima, trebala i liječiti u svakom pojedinačnom slučaju. 

Slični “recepti” su objavljeni u još dva članka u kojima se obećava “liječenje” bolova u koljenu. U članku objavljenom 28.4.2021. se navodi da je jabukovo sirće lijek pomoću kojeg će bol u koljenu nestati. U članku objavljenom na portalu Healthline 25.6.2018. godine navodi se da još uvijek ne postoje istraživanja koja bi potvrdila da jabukovo sirće može biti efikasan lijek za ovu i slične zdravstvene poteškoće.

U članku objavljenom 26.4.2021. godine navodi se da konzumiranjem smjese koja se pravi od kurkume, maslinovog ulja i bibera možete “izbjeći rak”. Članak se referira na riječi američke doktorice Carolyn Anderson. 

Anderson, koja je očna hirurginja, jeste pisala o mogućim ljekovitim efektima kurkume u borbi protiv raka na svom blogu 2011. godine, naglasivši na početku kako nam ipak “ništa ne može garantovati da nećemo dobiti rak”. No, lični blog doktorice specijalizirane za očnu hirurgiju sasvim sigurno ne može služiti kao relevantan izvor informacija o efikasnosti kurkume u borbi protiv raka.

Na web stranici Cancer research UK navodi se da se provode istraživanja o efikasnosti kurkume kod prevencije i liječenja raka, ali su takva istraživanja još uvijek u ranim fazama i reputabilne organizacije za istraživanje raka još uvijek ne potvrđuju efikasnost kurkume u liječenju ove bolesti.

Nekoliko istraživanja ispitivalo je može li kurkuma biti lijek protiv raka. To je dalo neke obećavajuće rezultate.
Jedno od njih bilo je međunarodno laboratorijsko istraživanje ćelija karcinoma crijeva iz 2013. godine. Razmatrali su efekte kombinovanog liječenja kurkumom i hemoterapijom. Istraživači su zaključili da bi kombinirani tretman mogao biti bolji od same hemoterapije.
(...)

Potrebno nam je više kliničkih ispitivanja na ljudima prije nego što shvatimo koliko dobro kurkuma djeluje kao lijek za rak.

(...)

Mnoge web stranice promoviraju kurkumu kao lijek za rak. Ali nijedna ugledna naučna organizacija za borbu protiv raka ne podržava nijednu od ovih tvrdnji.

Opasni i dezinformativni članci koji se objavljuju na portalu Dnevna doza dopunjeni su i obmanjujućim, senzacionalističkim naslovima koji čitateljima uglavnom obećavaju da će riješiti ozbiljne zdravstvene probleme različitim smjesama čiji su sastojci namirnice.

Tako je 28.4.2021. godine na ovom portalu objavljen članak pod naslovom:

PRIZNATI KARDIOHIRURG SAVJETUJE: „Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…

U samom članku se nigdje ne spominje “priznati kardiohirurg”, te ne postoji nikakva indikacija da su učinkovitost ovog recepta zaista priznali stručnjaci.

Slični klikbejt naslovi “krase” i druge članke na portalu Dnevna doza.

PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu!

SPASILA MU JE U ŽIVOT: Ova biljka uništava ćelija raka U KORIJENU, ali su to skrivali od nas

ZALUDIO SVIJET I IZNENADIO DOKTORE: Liječi bolna koljena i regeneriše kosti i zglobove odmah!

Svi naslovi u sebi sadrže tvrdnje kojih u tekstu nema, kao što je ona da je jedan sastojak dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice, koji se u tekstu ne navodi; tvrdnja da se čudesna biljka koja uništava ćelije raka “skrivala od nas”, što se u tekstu uopšte ne spominje; ili tvrdnja da je neko “zaludio svijet i iznenadio doktore” u naslovu članka u kojem se navode tri recepta koja navodno pomažu kod bolnih koljena i u kojem se ne spominju “iznenađeni doktori”.

Iako zamisao da ozbiljne zdravstvene probleme možemo otkloniti jednostavnim receptom koji možemo napraviti u sopstvenoj kuhinji zvuči primamljivo, važno je prisjetiti se da ne postoje “univerzalne dijagnoze” koje bi opravdale ovakve “recepte”, uz činjenicu da je i samo njihovo porijeklo nepoznato i da je u većini slučajeva potpuno nejasno na osnovu čega se iznose tvrdnje o efikasnosti ovakvih pripravaka. 

Osim što je vrlo mala šansa da su takvi “recepti” zaista uspješni u liječenju bolesti ili njihovih simptoma, savjeti koji se objavljuju na anonimnom portalu, te koji se ne pozivaju na relevantna naučna otkrića i ne uključuju mišljenja stručnjaka/inja, mogu biti opasna po zdravlje čitatelja/ki. 

Najefikasniji i najsigurniji  način za rješavanje zdravstvenih problema jeste odlazak kod medicinskog stručnjaka/inje koji će uspostaviti dijagnozu i propisati terapiju u skladu sa istom.

Ovakvi i slični članci kruže internetom već godinama kako po anonimnim portalima, tako i po rubrikama stvarnih medija koje se bave “zdravljem i ljepotom”, “wellnessom” i sličnim. 

Nijedan od članaka na stranici Dnevna doza koje smo analizirali nije originalan, već se radi o uobičajenom copy/paste metodu “proizvodnje” sadržaja koji koriste anonimni portali. Pored toga, ove smo tvrdnje našli i na nizu drugih portala.

Shodno tome, originalne verzije članaka u kojima je objavljena tvrdnja da jaja i so liječe bol u koljenu ocjenjujemo kao lažnu vijest.

Originalnu verziju članka u kojem se iznosi tvrdnja da med i soda bikarbona liječe rak ocijenili smo kao lažnu vijest u našoj prethodnoj analizi.

Sva prenošenja ovih tvrdnji ocjenjujemo kao prenošenje lažnih vijesti.

Ocjenu manipulisanje činjenicama dajemo tvrdnjama da korijen maslačka liječi rak, da mješavina kurkume, bibera i maslinovog ulja sprečava obolijevanje od raka, kao i da jabukovo sirće liječi bol u koljenu.

Ocjenu klikbejt dajemo tvrdnjama da je “priznati kardiohirurg” preporučio recept koji se u članku Dnevne doze navodi kao “lijek” za visok pritisak, da je samo jedan sastojak dovoljan da zaustavi propadanje hrskavice, da jedna biljka liječi sve bolesti, da je neimenovana osoba “zaludjela svijet i iznenadila doktore”, te da se “krilo od nas” da je korijen maslačka lijek za rak.

Svim tvrdnjama iznesenim u spomenutim člancima dajemo ocjenu pseudonauka.

Napomena:

13.5.2021:Nakon objavljivanja ove analize portal Pozitiva ispravio je netačne navode u svom članku, te dobija i ocjenu ispravljeno. 18.5.2021.Nakon objavljivanja ove analize, portali Novi portal i Zdravlje.life ispravili su svoje članke, zbog čega im dajemo i ocjenu ispravljeno.

11.5.2023.

Nakon objave ove analize, portal Stil ispravio je svoj članak, zbog čega im dajemo i ocjenu ispravljeno.

5.10.2023. 

Članci portala Kutaknet, Šta ima inače, Ženskica, Zdravlje priroda, Prirodno zdravlje1, Priroda za zdravlje i Zdravlje i kuhinja koji su ocijenjeni u ovoj analizi naknadno su povezani sa analizom zbog tehničkih razloga.

(Nerma Šehović, Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Klikbejt 11.07.2019

Kuhinja zdravlje (XYZ): PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 23.01.2021

Lijek iz prirode: PRIZNATI KARDIOHIRURG SAVJETUJE: „Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promjenama.

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 14.08.2020

Top recepteka: AMERIČKA DOKTORICA TVRDI: “Pomiješajte Ova TRI SASTOJKA I Nikad Nećete Oboljeti Od RAKA”

Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 11.12.2020

Informer-vijesti: IZLIJEČITE BOL U KOLJENU ZA SAMO JEDAN DAN: SVE ŠTO VAM TREBA SU JAJE I SO

Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnevno.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 06.12.2019

Porodica Zdravlje: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 08.10.2017

Medicina 124: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 15.10.2018

Zdravlje priroda (.net): PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 12.11.2020

Hayat: IZLIJEČITE BOL U KOLJENU ZA SAMO JEDAN DAN: SVE ŠTO VAM TREBA SU JAJE I SO

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 13.04.2021

Srbija 24h (website): PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 21.07.2019

Ženskica: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: SAMO JEDAN SASTOJAK JE DOVOLJAN DA ZAUSTAVI PROPADANJE ZGLOBOVA I HRSKAVICE!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 30.12.2020

Novi: BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 11.04.2021

Novi portal znanja: BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so…

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 25.02.2021

Mirisi cvijeća: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN Sastojak Je Dovoljan Da Zaustavi Propadanje Zglobova I Hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 26.04.2021

Dnevna doza: (VIDEO) Doktor Neumivakin: Ako hoćete da izbjegnete rak, ponašajte se ovako

Da bismo zaboravili put do apoteke, dovoljno je da sledimo ova jednostavna pravila o kojima naši lekari ne govore.

 • Pseudonauka
Klikbejt 28.04.2021

Dnevna doza: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 29.04.2021

Medicina prirode: Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu

Kadulja se u historiji najviše spominje za liječenje bolesti usne šupljine i grla te liječenje reume, probavnih smetnji, noćnog znojenja i upale mjehu...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 08.10.2015

Novi Svjetski Poredak: AMERIČKA LIJEČNICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTE)

Liječnica Caroline Anderson kaže kako se ne morate bojati da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 22.05.2018

Zdravlje.life: FARMACEUTI SU OVO KRILI DUGO: Ova biljka ubija ćelija raka U KORIJENU

Maslačak je samonikla biljka i može ga se naći posvuda, a posjeduje mnoga ljekovita svojstva. Korijen maslačka koristi se kao lijek protiv raka, a čaj...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 31.07.2020

Sve za zdravlje: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju?

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 20.04.2021

Zdravlje i priroda: KARDIOHIRURG SAVJETUJE: “Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…”

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promenama. 4 kašike jednog s...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 28.04.2021

Kolac nas: Uz pomoć ova dva sastojka! Umjesto na operaciju zdrav otišao kućI…

Tuzlak elvir d. (44) odlučio je ispričati kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kućI.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 30.01.2017

Slatki-grijeh 2: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 27.04.2021

Haber: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 01.01.2016

Kolači za 10: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 03.05.2021

Balkanski specijaliteti: Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu

Kadulja se u historiji najviše spominje za liječenje bolesti usne šupljine i grla te liječenje reume, probavnih smetnji, noćnog znojenja i upale mjehu...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 25.02.2019

24h Za Vas: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 20.07.2020

Biomedicina: Samo jedan sastojak je dovoljan da zaštiti zglobove i hrskavicu

Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice! PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET:

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 28.04.2021

Dnevna doza: BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so! (RECEPT)

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.05.0016

Kucni Ljekar: Postupite po uputstvu doktorke Carolyn Anderson i živite bez straha od raka.

Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 26.04.2021

Dnevna doza: SPASILA MU JE U ŽIVOT: Ova biljka uništava ćelija raka U KORIJENU, ali su to skrivali od nas

Maslačak je samonikla biljka i može ga se naći posvuda, a posjeduje mnoga ljekovita svojstva. Korijen maslačka koristi se kao lijek protiv raka, a čaj...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 14.10.2018

Životni magazin: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 25.11.2016

Bonita: Trebao je na operaciju ali uz pomoć ova dva sastojka zdrav je otišao kući

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je da podijeli sa svima kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 03.04.2021

Zdravlje i priroda: Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu

Kadulja se u historiji najviše spominje za liječenje bolesti usne šupljine i grla te liječenje reume, probavnih smetnji, noćnog znojenja i upale mjehu...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 28.02.2020

Objektivni: UMJESTO NA OPERACIJU KOLJENA ON JE ZDRAV OTIŠAO KUĆI… Uz pomoć ova dva sastojka!

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je ispričati kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kući.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 30.04.2021

Zdravlje.life: BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so…

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 12.10.2016

Brzo i ukusno: UMJESTO NA OPERACIJU ZDRAV OTIŠAO KUĆI… Uz pomoć ova dva sastojka!

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je ispričati kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kući.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 11.03.2018

Lijek iz prirode: AMERIČKA DOKTORICA TVRDI: “Pomiješajte ova TRI SASTOJKA i nikad nećete oboljeti od RAKA”

Doktorica, dr. Carolyn Anderson, inače i blogerica “Huffington posta”, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može prevenisati rak. Riječ j...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 28.04.2021

Novi Portal (.com): BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so…

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.04.2021

Dnevna doza: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 12.06.2017

Zdravlje i priroda: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju?

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 27.02.2021

SVI RECEPTI SU ZA 5: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 29.04.2021

Balkan 24h: Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu!

Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu!

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 21.04.2021

Naš Portal (.com): PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo jedan sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 19.12.2020

Lijek iz prirode: BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so! (RECEPT)

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 05.05.2021

Naš Portal (.com): BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so…

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 12.06.2017

Lijek iz prirode: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 26.01.2021

Biljkeza: PRIZNATI KARDIOHIRURG SAVJETUJE: „Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promjenama.

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 28.04.2021

Dnevne novosti 24h: Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu

Kadulja se u historiji najviše spominje za liječenje bolesti usne šupljine i grla te liječenje reume, probavnih smetnji, noćnog znojenja i upale mjehu...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 20.04.2016

Lijek iz prirode: UMJESTO NA OPERACIJU ZDRAV OTIŠAO KUĆI… Uz pomoć ova dva sastojka!

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je ispričati kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kući.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 11.12.2017

Šta ima inače: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 20.04.2021

Dnevni: KARDIOHIRURG SAVETUJE: „DA BISTE IMALI PRITISAK 120/80, PIJTE NA PRAZAN STOMAK 2 SATA PRE JELA...“

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promenama. 4 kašike jednog s...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 12.10.2016

Kutaknet: UMESTO NA OPERACIJU ZDRAV OTIŠAO KUĆI… Uz pomoć ova dva sastojka!

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je ispričati kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kući.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 18.06.2017

S nama do zdravlja: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 30.01.2017

Zdrava Kuhinja: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 30.01.2016

Moderna kuhinja: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 08.04.2021

Novi Portal (.com): BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so…

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Klikbejt 01.09.2020

Objektivni: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju?

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 06.12.2019

Zdravlje i priroda: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 28.04.2021

Dnevna doza: PRIZNATI KARDIOHIRURG SAVJETUJE: „Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promjenama.

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 13.06.2017

Prirodno zdravlje1: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 05.05.2021

Moj Svijet: Doktor Neumivakin: Ako hoćete da izbjegnete rak, ponašajte se ovako…

Da bismo zaboravili put do apoteke, dovoljno je da sledimo ova jednostavna pravila o kojima naši lekari ne govore.

 • Pseudonauka
Klikbejt 21.04.2021

Vijesti Novosti: PRIZNATI KARDIOHIRURG SAVJETUJE: „Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promjenama.

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 20.08.2020

Mirisi cvijeća: AMERIČKA DOKTORICA TVRDI: “Pomiješajte Ova TRI SASTOJKA I Nikad Nećete Oboljeti Od RAKA”

Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 31.01.2017

Prirodni lijekovi za vas: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 03.06.2020

Ženske-tajne: Doktor Neumivakin: Ako hoćete da izbjegnete rak, ponašajte se ovako

Da bismo zaboravili put do apoteke, dovoljno je da sledimo ova jednostavna pravila o kojima naši lekari ne govore.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 19.04.2021

Naš Portal (.com): BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so! (RECEPT)

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 20.12.2020

Zdravlje i kuhinja: Kardiohirurg savjetuje: “Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…”

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promjenama. 4 kašike jednog...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 13.03.2021

Aktuelne teme u svetu: Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu…

Kadulja se u historiji najviše spominje za liječenje bolesti usne šupljine i grla te liječenje reume, probavnih smetnji, noćnog znojenja i upale mjehu...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 12.11.2020

Stil: Izlečite bol u kolenu za samo 1 dan: Sve što vam treba je jaje i so! (RECEPT)

Najvažniji zglobovi u našem telu su kolena. Kolena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnevno

 • Pseudonauka
 • Lažna vijest
 • Ispravljeno
Pseudonauka 22.12.2020

Comka: Jeste li znali?Bol u koljenu nestaje za 1 dan.Sve što vam treba je jaje i so!

Jeste li znali?Bol u koljenu nestaje za 1 dan.Sve što vam treba je jaje i so!

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 25.02.2019

Cure: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 28.04.2021

Dnevna doza: Uz pomoć ova dva sastojka! UMJESTO NA OPERACIJU ZDRAV OTIŠAO KUĆI…

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je ispričati kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kući.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 28.02.2020

Regionalni-portal: UMJESTO NA OPERACIJU KOLJENA ON JE ZDRAV OTIŠAO KUĆI… Uz pomoć ova dva sastojka!

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je ispričati kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kući.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 01.01.2016

Narodni lijek 2: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima sluc...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 19.12.2017

Prava žena1: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 06.10.2019

Zdravlje i kuhinja: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

Doktorica Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboljeti od raka ukoliko pomješate i konzumirate ova tri začina. Riječ je o smjesi...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 28.04.2021

Dnevna doza: ZALUDIO SVIJET I IZNENADIO DOKTORE: Liječi bolna koljena i regeneriše kosti i zglobove odmah!

Koljeni je zglob bitan za uspravan položaj čovjeka i njegovo kretanje. Stalna upotreba toga zgloba s vremenom dovodi do promjena u zglobnom tkivu, koj...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 20.04.2016

Dobar savjet: UMJESTO NA OPERACIJU ZDRAV OTIŠAO KUĆI… Uz pomoć ova dva sastojka!

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je ispričati kako se sam “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kući.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 18.04.2016

Doza zdravlja: UMJESTO NA OPERACIJU ZDRAV OTIŠAO KUĆI... Uz pomoć ova dva sastojka!

Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je ispričati kako se sam "spasio" od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno imamo svi u kući.

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 17.02.2019

Novi: SPASILA MU JE U ŽIVOT: Ova biljka uništava ćelija raka U KORIJENU, ali su to skrivali od nas

Maslačak je samonikla biljka i može ga se naći posvuda, a posjeduje mnoga ljekovita svojstva. Korijen maslačka koristi se kao lijek protiv raka, a čaj...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 28.04.2021

Dnevna doza: KOMBINACIJA KOJA ĆE VAS IZNENADITI: Lijek koji uništava najopasniju bolest na svijetu, a pravi se za tren (RECEPT)

Soda bikarbona i med u kombinaciji može izgledati kao bizarna ideja, no postoje dobri razlozi zašto ove namirnice možete uvesti u prehranu.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 06.02.2019

Zdravlje i kuhinja: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 06.04.2018

Priroda za zdravlje: PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!

Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica mož...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 18.01.2020

Alternativa informacije: Kombinacija ova dva sastojka može riješiti bol u koljenima

Ako vas bole koljena, samo ste jedan među tisućama koji imaju iste tegobe. Uzroci mogu biti različiti, i svakako treba konzultirati liječnika. No, mož...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Pseudonauka 30.01.2016

Prirodom do zdravlja: AMERIČKA DOKTORICA: Pomiješajte ova tri sastojka i izbjegnite rak! (RECEPT I UPUTSTVO)

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima sluc...

 • Pseudonauka
 • Manipulisanje činjenicama
Klikbejt 19.12.2020

Haber: Kardiohirurg savjetuje: “Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…”

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promjenama. 4 kašike jednog...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Pseudonauka 12.11.2020

Informer: IZLEČITE BOL U KOLENU ZA SAMO JEDAN DAN! Sve što vam treba su ove DVE NARMIRNICE

Upale i bol u kolenu može da nam zakompikouje život, smanji pokretljivost. Ako se zglobovi upale, morate delovati brzo, jer je to jedini način da se s...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.04.2021

Pozitiva: BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve što vam treba je jaje i so…

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 13.04.2021

Dvoklik: BOL U KOLJENU NESTAJE ZA SAMO 1 DAN: Sve Što Vam Treba Je Jaje I So…

Najvažniji zglobovi u našem tijelu su koljena. Koljena su važna za svakodnevno kretaje, trčanje, sjedenje i mnoge druge pokrete koje pravimo svakodnev...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 28.04.2021

Balkan 24h: PRIZNATI KARDIOHIRURG SAVJETUJE: „Da biste imali pritisak 120/80, pijte na prazan stomak 2 sata prije jela…

Odavno kuburim sa visokim krvnim pritiskom. Međutim, kada sam otišao kod svog kardiologa, bio je izuzetno iznenađen mojim promjenama.

 • Klikbejt
 • Pseudonauka
Klikbejt 29.04.2021

Dnevna doza: Ova biljka liječi sve bolesti: Jedna od najzdravijih biljaka na svijetu!

Kadulja se u historiji najviše spominje za liječenje bolesti usne šupljine i grla te liječenje reume, probavnih smetnji, noćnog znojenja i upale mjehu...

 • Klikbejt
 • Pseudonauka