Raskrinkavanje.ba

Nulta tačka → Američki Crveni krst počinje da pita davaoce krvi da li su primili vakcinu protiv Covida

21.02.2024
Tekst članka

Američki Crveni krst sada pita davaoce krvi da li su ikada primili Covid mRNA vakcinu dok se posledice katastrofalne vakcine nastavljaju da šire društvom.

Davaocima krvi koji odgovore potvrdno na pitanje se kaže da unapred pozovu i vide da li još uvek ispunjavaju uslove da daju krv.

Rogan O’Hendli (DC Draino), bivši holivudski advokat za šou biznis koji je postao konzervativni komentator, napisao je na X: „Američki Crveni krst sada pita davaoce krvi da li su ikada primili vakcinu protiv Covida. Ako odgovorite sa Da, žele da nazovete unapred da vidite da li još uvek ispunjavate uslove. Mislio sam da je vakcina „bezbedna i efikasna“? Koje informacije kriju od nas?”

 

Veb stranica Američkog Crvenog krsta pojašnjava svoj stav, navodeći da sledi smernice FDA za ispunjavanje uslova za davanje krvi nakon vakcinacije protiv COVID-19. Vremena odlaganja mogu da variraju u zavisnosti od vrste vakcine koja se primenjuje. Donatori koji su inokulisani inaktiviranom vakcinom ili vakcinom zasnovanom na RNK od AstraZeneca, Janssen/J&J, Moderna, Novavax ili Pfizer obično se ne odlažu, pod uslovom da su bez simptoma i da se osećaju dobro u vreme donacije.

Đorđe Totić: U toku je otimanje duša, obezboženi zombiji žele da vladaju! 261 Mario Zna, UŽIVO

Prema sajtu Crvenog krsta:

Informacije o vakcinaciji protiv COVID-19 i davaocima krvi

Crveni krst prati smernice FDA o kvalifikovanosti za davanje krvi za one koji prime vakcinu protiv COVID-19, a vreme odlaganja može da varira u zavisnosti od vrste vakcine koju pojedinac primi. Ako ste primili vakcinu protiv COVID-19, moraćete da navedete ime proizvođača kada dođete da donirate. Nakon vakcinacije, trebalo bi da dobijete karticu ili odštampanu informaciju koja pokazuje koja vakcina protiv COVID-19 je primljena, i preporučujemo vam da tu karticu ponesete sa sobom na sledeću donaciju. U većini slučajeva, ne postoji vreme odlaganja za pojedince koji su primili vakcinu protiv COVID-19 sve dok su bez simptoma i osećaju se dobro u vreme donacije. Sledeće smernice za ispunjavanje uslova primenjuju se na svaku primljenu vakcinu protiv COVID-19, uključujući bustere:

  • Ne postoji vreme odlaganja za davaoce krvi koji ispunjavaju uslove i koji su vakcinisani inaktiviranom vakcinom protiv COVID-19 ili vakcinom baziranom na RNK koju proizvode AstraZeneca, Janssen/J&J, Moderna, Novavax ili Pfizer.
  • Davaoci krvi koji ispunjavaju uslove koji su primili živu atenuiranu vakcinu protiv COVID-19 ili ne znaju koju vrstu vakcine protiv COVID-19 su primili moraju da sačekaju dve nedelje pre davanja krvi.
  • Ako imate zakazan termin i morate da promenite datum donacije na osnovu gornjih uputstava, kliknite ovde.
  • Ako imate dodatnih pitanja o podobnosti, pozovite 1-800-CRVENI KRST.

 

Izveštaj GVP-a: Ova politika se ponovo pojavila usred žestokih diskusija među grupama koje se protive vakcinama protiv COVID-19. Ovi pojedinci se zalažu za posebnu banku krvi isključivo za nevakcinisane, plašeći se da bi krv vakcinisanih davalaca mogla da ugrozi njihovu „čistu“ krv. Ovaj zahtev naglašava tekuću debatu o bezbednosti vakcina i potencijalnim implikacijama na praksu davanja krvi.

Dr Džozef A. Ladapo na Floridi, zahteva odgovore od dr Roberta M. Kalifa, komesara američke Uprave za hranu i lekove (FDA), u vezi sa otkrivanjem fragmenata DNK ćelije domaćina u mRNA COVID-19 vakcinama koje su razvili Pfizer i Moderna.

Nulta Tačka/TPV

  •  
  •  
  •  

Nulta Tačka (Website)

Author

Članak indeksiran 27.02.2024. Zadnji put osvježen 27.02.2024.

Ocijenjeno u analizi