Raskrinkavanje.ba

Alo → AMERIKA POKUŠAVA DA NAS UNIŠTI NA GENETSKOM NIVOU Ozbiljna optužba ruskih zvaničnika o biolaboratorijama u Ukrajini(FOTO)

27.02.2022
Tekst članka

Ruska ambasada u BiH na svom službenom profilu na Fejsbuku poručilo je da nema nikakve invazije na Ukrajinu.

Optužili su i SAD da destabilizuje BiH i priprema za nju scenario nalik ukrajinskom i da Vašington pokušava da “genetski uništi Ruse”.

Ruska ambasada uobičajeno funkcioniše postavljajući saopštenja na svom sajtu, ali danas je na Fejsbuk profilu s njihovim logom osvanula objava u kojoj pokušava da se “obračuna” s porukom koja je u subotu objavljena na Instagramu ambasade SAD-a.

U toj američkoj objavi su citirani ruski funkcioneri koji pre agresije na Ukrajinu tvrde da napada neće biti i da Zapad širi lažnu propagandu kada na to upozorava.

“Lagali su”, zaključak je poruke u kojoj su citirane izjave osoba poput šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, Putinovog portparola Dimitrija Peskova i Anatolija Antonova, ruskog ambasadora u Vašingtonu.

PUTINOV GENIJALNI PLAN Ruska vojska nezaustavljivo napreduje zbog jedne ODLUKE (VIDEO)

Objava te poruke silno je razljutila ruske diplomate u Sarajevu te su odgovorili ponovo rekavši da nema invazije na Ukrajinu.

 

 

 

Primedba Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini

 

"Na stranici ambasade SAD-a u Sarajevu na društvenoj mreži Instagram objavljen je patetični “dokumentarac” u kojem se navodi da su ruski predstavnici “lagali” o odsustvu namjere da izvrše “invaziju” na Ukrajinu.

Ali, kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema „invazije“. Umjesto toga postoji specijalna vojna operacija radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima.

Demilitarizacija – jer su upravo Sjedinjene Američke Države bile one koje su stajale iza pumpanja kriminalne bande oružjem, kojim se varvarski uništavalo civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući i djecu.

Upravo su Sjedinjene Američke Države natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su – vrlo moguće – korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou.

 

RUSI GRUPIŠU VOJSKU U BELORUSIJI, SPREMAJU SE PUT KIJEVA! Generalštab Oružanih snaga Ukrajine izdao saopštenje!

Denacifikacija – jer su Sjedinjene Američke Države bile one koje su podsticale neonacističku taktiku i strategiju banderovaca iz Kijeva, suštinski su sprječavale Ukrajinu, kao stranku Sporazuma iz Minska, da ispuni svoje obaveze.

SAD su vjerne svojoj licemjernoj politici i u Bosni i Hercegovini. Upravo Washington je taj koji zapravo ometa dijalog unutar BiH, postavlja konstitutivne narode jedne protiv drugih i protivi se ukidanju anahronog vanjskog protektorata koji predstavlja Ured visokog predstavnika. U isto vrijeme on takvu Bosnu i Hercegovinu “pažljivo” gura u Evropsku uniju kako bi je – poput Kosova – iskoristio kao “fitilj” protiv svog geopolitičkog protivnika odnosno EU. To je istina, iako u svjetlu trenutne imaginarne solidarnosti između Amerike i Evrope „po ukrajinskom slučaju“, takva izjava može izgledati pretjerano. Ali doći će trenutak istine.

SAD nisu „dokazani prijatelj“, već iskusni predator, koji će, inače, bez oklijevanja prepustiti svoje saveznike svojoj sudbini ako mu se prikliješti rep. Primjeri su u ovom slučaju suvišni.

 

KO JE MOĆNA RUSKINJA MARINA? Evropski mediji bruje o njoj: Žena koja se nikoga ne plaši!

Čak i samu skraćenicu USA neki Amerikanci dešifruju kao United States of Anxiety, Sjedinjene Države anksioznosti. Upravo je anksioznost, a mi bismo dodali i laž, ono što Sjedinjene Države donose cijelom svijetu"

 

POČELE BORBE U CENTRU KIJEVA Gori nebo nad gradom

POČELE BORBE U CENTRU KIJEVA Gori nebo nad gradom

00:00

/

00:18

 

Članak indeksiran 09.03.2022. Zadnji put osvježen 09.03.2022.

Ocijenjeno u analizi