Amerikanci ne mijenjaju donje rublje sedam dana

Izvor/medij: Radio Televizija Srbije
Ocjena: Greška
Raskrinkano u: Donje rublje, lažne statistike i stvarna mizoginija

Istraživanje na oko 1000 Amerikanaca pokazalo je da je 45 posto ispitanika dva dana zaredom nosilo isto donje rublje, a još je šokantnija činjenica da čak 13 posto ljudi sedam dana ne mijenja donje rublje.

Stereotip da su muškarci u ovom slučaju neuredniji od žena pokazao se točnim, budući da je isto istraživanje pokazalo da su muškarci češće oni koji se ne presvlače sedam dana.

Preporučuje se obnavljanje donjeg rublja svakih šest mjeseci

Preporučuje se obnavljanje donjeg rublja svakih šest mjeseci

 

Nova studija koju je pokrenuo proizvođač donjeg rublja "Tommy John" dala je šokantne podatke o higijenskim navikama Amerikanaca. Više od polovice ispitanika ne mijenja donje rublje svaki dan, što je poražavajuće, s obzirom na to da se ova navika smatra osnovnom higijenom.

Čak 45 posto ispitanika potvrdilo je da donje rublje nosi dva dana ili duže, a 13 posto priznaje da isto donje rublje nosi sedam i deset dana.

Muškarci prednjače po pitanju neredovite higijene. Od 1000 američkih muškaraca i žena koji su ukupno sudjelovali u istraživanju, ispostavilo se da su muškarci bili 2,5 puta prljaviji od žena.

Jesu li muškarci loših higijenskih navika?

Jesu li muškarci loših higijenskih navika?

 

Amerikanci su vjerni donjem rublju, a 46% njih ima iste hlače godinu dana ili više.

Preporuča se obnavljanje donjeg rublja svakih šest mjeseci, jer se na donjem rublju s vremenom nakupljaju mikroorganizmi i bakterije, što može dovesti do raznih neželjenih infekcija.

Prema jednoj od britanskih studija iz 2017. godine, 83 posto opranog donjeg rublja sadrži oko 10 000 živih bakterija, a za većinu njih krivci su perilice rublja koje često loše peru odjeću.

Članak indeksiran 01. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me