Ana Dzunic III: Doniranje krvi u Japanu

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Japan nije zabranio vakcinisanima protiv Covid-19 da daruju krv

-

U Japanu vakcinisani protiv covida ne smeju da doniraju krv..

Са веб странице Јапанског Црвеног крста од 31.03.21. И 13.04.21.:

Они који су примили инактивиране вакцине против грипе, јапанског енцефалитиса, колере, хепатитиса А, пнеумокока, пертусиса, тетануса итд. И токсоида, не смеју да дају крв 24 сата након вакцинације.

Они који су примили вакцину против хепатитиса Б не смеју да дају крв 2 недеље након вакцинације, они који су примили анти-ХБс хумани имуноглобулин сами или у комбинацији, не смеју да дају крв 6 месеци након примене, а они који су добили беснило вакцина (након што је угризла животиња) не сме да даје крв током 1 године након вакцинације.

Они који су вакцинисани против заушњака, рубеоле, БЦГ и других слабо отровних живих вакцина не смеју да дају крв 4 недеље након вакцинације, они који су вакцинисани против малих богиња не смеју да дају крв 2 месеца након вакцинације и онима који су вакцинисани против тетануса, змијског отрова, гасних везикула и ботулизма није дозвољено да дају крв 3 месеца након примене.

Они који су вакцинисани против нових коронавируса засад не смеју да дају крв.

Ако сте имали одређену болест Ако сте болесни на дан донације, узимате лекове или имате температуру Ако имате или се сумња да имате АИДС, хепатитис или друге вирусе Ако сте трудни или негујете Ако сте имали трансфузија крви или трансплантација органа Ако сте имали пиерцинг у последњих 6 месеци. Ако сте уградили миш у протеклих 6 месеци. Ако имате трауму. Ако вас је угризла животиња или особа. Они који су примили вакцине у одређеном временском периоду. Они који су добили зубни третман (укључујући уклањање зубног каменца) који укључује крварење. Они који су путовали или живели у иностранству. Они који имају или су осумњичени за Цреутзфелдт-Јакобову болест

https://home.solari.com/japan-forbids-blood-donation-by.../

Članak indeksiran 19. 05. 2021 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me