ANA VELIKA: Bivša teniserka OBEZBEDILA preko potrebne RESPIRATORE za Srbiju

Izvor/medij: Danasnje
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Da, pacijenti stariji od 60 godina se i dalje priključuju na respiratore u Italiji

Na muci se poznaju junaci. Tako je inaša proslavljeni teniserka Ana Ivanović učestvovala je u nabavci 35 respiratora za građane Srbije.

Ana zajedno sa nekoliko velikih kompanija obezbedili su pare kojima je naručeno 35 respiratora za potrebe medicinskog sistema Srbije. Sve to urađeno je pod okriljem Unicefa, čiji je Ana ambasador već godinama.

Jedno veliko bravo i hvala. ovo je sada Srbiji preko potrebno.

Kako saznaje Kurir srpska teniserka dala je finansijsku podršku, ali se i “založila” preko svojih kontakata za nabavku ovih preko potrebnih aparata.

Nekoliko kompanija i Ivanovićeva obezbijedili su velika novčana sredstava kojima je naručeno 35 respiratora za potrebe medicinskog sistema Srbije. Sve to urađeno je pod kapom Unicefa, čiji je Ana ambasador već godinama. Iz izvora bliskih jednoj od kompanija koje su pomogle pomenuti list saznaje da je teniserka uradila izuzetno mnogo, što finansijski, što pomoću ličnih kontakata, kako bi građani Srbije dobili neophodnu opremu. Dodaćemo da je ova svjetska organizacija ukupno naručila 50 respiratora za Srbiju.

Oni su ovih dana već počeli prvi dio isporuke maski, zaštitnih odijela, vizir naočara i rukavica za zdravstvene radnike. Takođe, za početak će i 1.700 najugroženijih porodica dobiti higijenske pakete. Kasnije će taj broj biti i veći zaključuje list.

Teniserka Ana Ivanović postavila je dirljivu fotografiju na svom Instagram profilu.

Naime, ona je pokazala kako njen sin Luka crta i pravi mala umetnička dela.

– Veoma ponosna na mog malog Pikasa, trebaće nam mnogo da sve ovo počistimo. Dodatne aktivnosti za sve, ostanite kod kuće – napisala je Ana u opisu.

Na fotografiji se vidi kako je mali Luka uz pomoć roditelja temperama crta po blok papiru. Sve je umrljano od boje, ali to ništa nije problem kada su svi kod kuće na okupu.

“Bravo”, “Svaka čast”, “Tako rade pravi roditelji”, bili su samo neki od komentara ispod Anine fotografije.

Za manje od sat vremena Ana je dobila neverovatnih 10 hiljada lajkova!

Stariji naslednik popularnog para napunio je dve godine, a nekadašnja teniserka i fudbaler priredili su mu iznenađenje u domu.

Oni su čitav dom ukrasili balonima na kojima je bilo ispisano “srećan rođendan”, a Ana je i javno poželela sinu sve najlepše.

Pored starijeg sina Luke, Ana i Bastijan imaju i mlađeg naslednika Leona koji je rođen u avgustu 2019.

Borba – Nema dovoljno aparata za sve obolele. Umirućim pacijentima omogućavamo da se oproste od svojih porodica, kaže dr Gal Peleg

Izraelski doktor koji radi u bolnici u Parmi kaže da su medicinski radnici dobili uputstva od nadležnih da se stariji od 60 godina više ne stavljaju na respiratore!

To dovoljno govori o užasnoj situaciji na severu Italije, epicentru smrtonosnog koronavirusa kojim je dosad inficirano skoro 70.000 ljudi u toj zemlji, a preminulo je čak 6.820.

 

Članak indeksiran 07. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me