Raskrinkavanje.ba

24 sata hr → Angelina Jolie planira krenuti u trku za predsjednicu SAD-a?

28.08.2019
Tekst članka

Posljednjih godina šuškalo se da bi se holivudska zvijezda Angelina Jolie mogla kandidirati za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država, a i sama glumica je u nekoliko navrata natuknula kako ta mogućnost nije isključena

Jedna od najplaćenijih glumica u SAD-u i ambasadorica UN-a, Angelina Jolie (44), nedavno je pokrenula YouTube kanal koji se bavi humanitarnim radom, a do sada ima više od 10.000 pretplatnika. U opisu kanala navodi se da glumica, među ostalim, predstavlja UN i bavi se pitanjima raseljavanja stanovništva te da svojim radom doprinosi procesu pronalaženja rješenja za one koji su prisiljeni napustiti svoje domove.

foto: Instagram

Jolie, koja trenutačno promovira novi film 'Maleficent: Mistress of Evil', ima dva videa na svom kanalu. Portal Breitbart sugerira da je glumica pokretanjem YouTube kanala zapravo ušla u pripremu za predsjedničku kampanju.

foto: Instagram

- Iskreno, da ste me pitali prije 20 godina, samo bih se slatko nasmijala. Stvarno ne znam. Uvijek kažem da ću ići tamo gdje sam potrebna. Ne znam jesam li prikladna za politiku, ali kada pomislim da više nemam što da sakrijem, tada pomislim da sam otvorena za takvu mogućnost. Mogu dosta toga da podnesem - rekla je glumica krajem prošle godine u intervjuu za BBC Radio 4 Today.

UN Refugee Agency's special envoy Angelina Jolie reacts during a news conference in a camp run by the UNHCR in Maicao | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELLfoto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tada joj je voditelj emisije Justin Webb (58) rekao da bi je predložio na listu potencijalnih kandidata za izbore 2020., na što se Angelina nasmijala i odgovorila: 'Hvala!'. Inače, Jolie nije jedina poznata ličnost za koju se šuškalo da bi mogla ući u predizbornu trku. Dugo se pričalo da bi Donaldu Trampu (73) mogla konkurirati voditeljica Oprah Winfrey (65).

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Play

 

 

Članak indeksiran 10.09.2019. Zadnji put osvježen 10.09.2019.

Ocijenjeno u analizi