Antibošnjačka misija Merhameta: Nastavljaju pomagati migrantski ISIL

Izvor/medij: Antimigrant
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Lažna vijest
Raskrinkano u: Antimigrant nastavlja sa širenjem dezinformacija i govora mržnje

Novac bh. dijaspore proslijeđen je Regionalnom odboru Merhameta u Bihać, koji je proteklih sedmica u nekoliko navrata dijelio prehrambene artikle migrantima smještenim u kampu Lipa

U saradnji Platforme Ilmix, Sejfudina Dizdarevića i Merhameta iz Njemačke, bh. dijaspora je sakupila 5.690 eura za pomoć migrantima u Unsko-sanskom kantonu, javlja Anadolu Agency (AA).

Novac je proslijeđen Regionalnom odboru Merhameta u Bihać, koji je proteklih sedmica u nekoliko navrata dijelio prehrambene artikle migrantima smještenim u kampu Lipa.

“Ovih dana smo intenzivirali dio aktivnosti koje su usmjerene na pomoć migrantima, tako da smo u saradnji sa volonterima Crvenog križa Unsko-sanskog kantona dijelili doručak i ručak migrantima koji borave u Lipi. Ovom prilikom bi se zahvalio svim donatorima koji su učestvovali u ovoj akciji”, kazao je Alen Prošić, direktor RO Merhamet Bihać.

Sve je krenulo od streaming sastanka koji je organizovao Sejfudin Dizdarević pod nazivom “Der Flüchtling in uns” (Izbjeglica u nama) na kojem je bivši predsjednik Merhameta Njemačke Nedim Kadirić, predstavio rad Merhameta te probleme i potrebe s kojima se Bosna i Hercegovina susreće vezano za pitanja migracija i migrantske krize.

U streaming su se uključili mnogi sagovornici i imali su mogućnost, da postavljanjem pitanja dobiju jasniju sliku u vezi sa situacijom sa migrantima u Bihaću i u cijeloj BiH. Sagovornici su pojedinačno uplatili novac za pomoć migrantima na račun Merhameta Njemačke, a zatim je novac poslan u Bihać.

“Nadamo se da ćemo i dalje imati ovakvih i sličnih donacija, kako bi pomogli migrantima, ali i našim građanima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, posebno u ovom vremenu pandemije koronavirusa i pada ekonomije u BiH“, kazao je Prošić.

Članak indeksiran 23. 04. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me