Raskrinkavanje.ba

IgZanimljivosti → Arkan Je Ziv, I Ceca Ga Izdrzava U Tajnosti, Ovo Su Krili Od Citavog Svijeta (Video)

11.09.2020
Tekst članka

Ove godine navršilo se tačno 20 godina od ubistva ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Bio je komandant Srpske dobrovoljačke garde, političar, osnivač i prvi predsjednik Stranke srpskog jedinstva i suprug pjevačice Svetlane Cece Ražnatović. Ubijen je 15. januara 2000. godine u hotelu “Interkontinenta

Naime, godinama unazad kruže priče o njegovoj isceniranoj smrti, a ovom svjedoče njegovi nekadašnji saborci i prijatelji.

 

 

 

Ne znamo konkretan razlog, ali srbijanski portali godinama bruje o tome kako je zločinac Željko Ražnatović Arkan i sada živ. To potkrijepljuju pričom da je sva imovina ostala Ceci, pa i ona koja ne pripada njoj nego Arkanovoj bivšoj supruzi i njegova dva sina iz prvog braka.

Teorija zavjere

Ono što ide u prilog ovim pričama je da na dan njegovog ubistva u Interkontinentalu niko nije smio da priđe njegovom tijelu. Prije sahrane, ni njegova rođena majka nije mogla da ga vidi posljednji put. Sve su to neke prošle insinuacije na moguću teoriju zavjere, pa objašnjavaju tako da je Arkan promijenio lični opis i da s pjevačicom živi kao njen tjelohranitelj, a da većinu vremena provodi na Kipru.

 

To je između ostalog razlog da Ceca nikada nije imala ni ozbiljniju vezu, a ne pomisao za udajom. Neki tvrde da je poslala Veljka u Banja Luku da studira kako bi nastavio da realizira očeve upute.

Drugi tvrde da se uz pomoć estetskih hirurga promijenio vlastiti opis i da živi u njenoj kući, a da ga ona predstavlja kao svog ujaka koji joj nosi kofere. Njegovi sinovi iz prvog braka prosto tvrde da je taj ujak zapravo njihov otac kojeg ona sada ucjenjuje i tiraniše. Tretira ga kao psa, kaže jedan od njegovih sinova.

S druge strane, oglasio se i njegov ubica Dragan Nikolić Gagi koji u požarevačkoj Zabeli služi svoju 30-godišnju zatvorsku kaznu koji sada kao ima neku drugu priču, a da je lagao jer je morao. Potom se šuškalo da je Ceca naručila njegovo ubistvo, pa do momenta da je s Legijom u to vrijeme bila u vezi pa se stoga postavlja pitanje zašto je uopšte taj dan bila u Interkontinentalu u jednom od butika.

A ove duhove je zapravo uzburkala proročica Azira i njene kašike pa se sada neki pitaju da li je istina da je bila upravu kada je kazala da je Arkan živ.

Nekadašnji oficir Srpske dobrovoljačke garde i stric Milorada Ulemeka Legije, Mihajlo Ulemek i bliski prijatelj ratnog zločinca Arkana ispričao je prije nekoliko godina kako su se Ceca i Željko upoznali. To je samo jedna od verzija koje kruže po koloarima.

U jednoj od emisija Legija se prisjetio tih ratnih 90- tih godina.

Prema njegovim tvrdnjama Cecu je na čelavo ošišao Haro Samardžić, njen dugogodišnji ljubavnik i navodno je ona je bila njegova zarobljenica. O tome je Arkana obavijestio Oliver Mandić također blizak Arkanov prijatelj.

Angažovao ljude

-Arkan je mnogo volio Olivera, on je jedan vrlo simpatičan momak, snimio par pjesama nije neki pjevač ali je mnogo dobar čovjek – kazao je Ulemek pa nastavio:

-Došao je jedan dan kod Arkana i rekao da ima veliki problem.

Na šta mu je Arkan odgovorio:

-Oliška, kakav ti problem možeš imati. Zvao ga tako – tvrdi Mihajlo.

-Jedna naša pjevačica, mlada, dobra zgodna nalazi se u Švajcarskoj, otišla je da pjeva kod nekih muslimana po ugovoru ali su joj uzeli pašoš, drogiraju je. Ubrizgavali su joj drogu u narandže i jabuke, sad su je ošišali do glave, roditelji joj kukaju i plaču, pa me zanima da li je možemo izbaviti – pitao je Oliver na šta je Arkan odgovorio da ne postoji stvar koju on ne može uraditi.

Tada je ratni zločinac Arkan angažovao ljude i Cecu su prebacili u Beč- tvrdio je Legijin stric. U Beču je dobila pasoš i iz Beča je došla u Beograd. Nedugo nakon toga bila je svadba i Oliver je tada poveo i Cecu da pjeva. Ali prema tvrdnjama Mihajla Arkanu nije bilo drago što je ona tu.

-Oliška dovodi nju, da ona pjeva na svadbi da ona pjeva na svadbi jer se ženio jedan naš vojnik.

Prve riječi Željka Raznatovića Arkana bile su:

-Što si mi doveo tu kurvu muslimansku – tvrdi Ulemek.

Na šta je Oliver rekao da ne treba tako da se izražava te da ju je on i izbavio od navodnog zatočenistva.

-Jesam je izbavio ali ona mene ne interesuje- rekao je Arkan.

Nedugo nakon toga Arkan je promijenio mišljenje o Ceci i upravo je tom činu svjedočio Legijin stric kada ga je Željko pozvao u Beograd.

Nakon što je stigao u glavni grad Srbije Arkan je Legiju odveo do muzičkog studija Marine Tucaković i njenog supruga Fute. Legija je tada ugledao Cecu u tzv. gluhoj sobi u kojoj je snimala pjesmu.

Nakon što su svi sjeli, Ceca je izašla i sobe, zagrlila Arkana sjela mu u krilo i poljubila ga.

Prva Mihajlova reakcija na viđeno bila je blago rečeno šokantna.

-Izvini Željko, ali otkad ti je.eš tog krokodila…, na šta je Arkan odgovorio:

-Ma hajde uskoro će i svadba.. Tada je Ulemek dodao:

– Samo ti još taj ku*ac treba.

Tvrdi da se na svadbi napio od muke, jer je znao da Ceca nije za njega.

Ovo je jedna od verzija koje kolaju o poznanstvu Željka i Cece i ne možemo sa sigurnošću tvrditi koja je istinita, jer je upečatljiva i ona u kojoj je Arkan taj koji je ošišao Cecu.

Sve je nelogično

Jedna od mnogobrojnih ispovijesti ljudi bliskih ratnom zločincu Arkanu je i ispovijest Miloša Petkovića, poznatijeg kao Dafina. Miloš je bivši narednik Srpske dobrovoljačke garde i jedan od tjelohranitelja Željka Ražnatovića Arkana koji je nekoliko puta u javnosti iznio detalje o kojima se do nije mnogo znalo, a tiče se krvnika Arkana.

Prema tvrdnjama Miloša, Arkan je navodno priznao bliskim ljudima da vjeruje da će biti ubijen, ali ga je plašilo da to ne bude u blizini djece i supruge Cece.

No, ono što je privuklo pažnju mnogih u Srbiji ali i regionu je njegova tvrdnja da je Arkan živ.

To je moje mišljenje, ne mora se niko slagati ali mislim da on nije ubijen. Ne postoji nijedna slika niti snimak njegovog leša – objašnjava Dafina i dodaje:

-Ja sam jedno vrijeme htio da dignem nadgrobnu ploču ali ne može da se podigne. Stvarno nema dokaza da je mrtav i sve mi je to nelogično – pojašnjava on.

loading…

-Bio je zvjerka neko bi ga slikao, svi su ga pratili. Ma, na kraju krajeva, Ceca bi ga slikala. Vjeruj, Hrvati su davali ogroman novac za sliku leša – kazao je on.

Osim njega ove priče tvrde mnogi iz njegove garde. Da li je Arkan zaista živ, i ako jeste zašt je iscenirao svoju smrt i da li će se istina ikada saznati vrijeme će pokazati.

loading...

Nije sahranjen

– Odgovorno tvrdim da je Željko Ražnatović Arkan, ratni zločinac, monstrum koji je ubijao, pljačkao, klao i silovao Bošnjakine još uvijek živ! Klanjala sam noćnu istiharu te sam putem sna vidjela da je živ te da će uskoro biti i dostavljani dokazi o tome da Arkan nije umro. Žena ga izdržava i to sam vidjela. Biće pozvan od strane nekog čovjeka, pa me taj detalj zaintrigirao te sam kako bi vidjela koji čovjek će ga pozvati, gledala na kašike. Sedma kašika mi je pokazala da će Arkan imati velike probleme sa tim čovjekom. Da li će ga taj čovjek pokušati ubiti ili mu praviti probleme ne bih sada zaista znala reći – kazala je ranije proročica Azira.

Ovim putem Azira je pozvala sve organizacije i institucije koje se bave istraživanjem zločina da joj se pridruže kako bi se pronašao taj monstrum.

Pozivam nadležne da se otkopa grobnica, da se utvrdi da on nije sahranjen u toj grobnici ili će se naći prazna ili će u njegovom kovčegu biti drugo tijelo. Ovaj čovjek je živ, ponovo tvrdim, i trebamo se svi dići na noge da se pronađe. Ja ću, akoboga, uz Allahovu pomoć, dopuštenje i milost godinu dana klanjati istiharu putem sna da tačno utvrdim gdje se on nalazi.

Moj tata je živ

Veliku pažnju domaće javnosti privukla je rođendanska zabava povodom osamnaestog rođendana Veljka Ražnatovića, aosim dobrog provoda ostaće upamćena i po izjavi slavljenika o njegovom ocu.

-Moj otac Željko je živ i zdrav i poslao mi je poklon. Oni koji su to čuli, ostali su zatečeni nakratko, ali su se i dalje pretvarali da ništa nisu ni čuli. Iako je bilo zabranjeno snimati, oni koji su čuli ovu izjavu su prenijeli u medije.

Share

  •  
Članak indeksiran 10.02.2021. Zadnji put osvježen 10.02.2021.

Ocijenjeno u analizi