Raskrinkavanje.ba

AntenaM → Asanž uhapšen po potjernici Amerike; "Vikiliks": Tamo mu prijeti najgora kazna

11.04.2019
Tekst članka

Asanžu u u Americi prijeti i smrtna kazna.

Britanska policija saopštila je da je Asanž uhapšen po američkoj potjernici.

''Džulijan Asanž je danas uhapšen po potjernici američkih vlasti. Nalog za ekstradiciju biće razmotren u najkraćem mogućem roku''- navedeno je iz britanske policije.

CNN International@cnni

 · 11. апр 2019.

JUST IN: UK police confirmed Thursday that Julian Assange has been arrested "on behalf of the United States authorities" https://cnn.it/2UsbW2G 

Assange arrested "on behalf of United States"

UK police confirmed Thursday that Assange has been arrested "on behalf of the United States authorities."

edition.cnn.com

CNN International@cnni

MORE DETAILS: Assange was initially arrested this morning for skipping out on a UK arrest warrant issued in 2012; once he arrived at the police station this morning, he was then "further" arrested under an extradition request by the US. http://cnn.it/2UsbW2G 

249

13:50 - 11. апр 2019.

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

Assange arrested "on behalf of United States"

UK police confirmed Thursday that Assange has been arrested "on behalf of the United States authorities."

edition.cnn.com

159 људи прича(ју) о овоме

Međunarodna neprofitna organizacija Vikiliks, čiji je osnivač Džulijan Asanž danas uhapšen u Londonu, optužila je "moćne aktere", uključujući američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA), za "sofisticirane napore" da se Asanž dehumanizuje, delegitimiše i odvede u zatvor.

"Vikiliks" je naveo da je Džulijan Asanž uhapšen sa ciljem da se izruči Americi. Inače, Asanžu u Americi prijeti i smrtna kazna.

Погледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на Твитеру

WikiLeaks@wikileaks

Assange has been arrested in relation to a US extradition request for "conspiracy with Chelsea Manning" for publishing Iraq War Logs, Cablegate, Afghan War Logs, precisely the persecution for which he was granted asylum under the 1951 Refugee Convention in 2012. @unhumanrights

5.475

14:04 - 11. апр 2019.

6.000 људи прича(ју) о овоме

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

Organizacija je na svom nalogu na Tviteru objavila fotografiju Asanža, uz koju je napisala da je "ovaj čovjek sin, otac i brat", da je on osvojio desetine novinarskih nagrada i da je bio nominovan za Nobelovu nagradu za mir svake godine od 2010.

"Moćni akteri, uključujući CIA, angažovani su u sofisticiranim naporima da se on dehumanizuje, delegitimizuje i zatvori", naveo je Vikiliks uz hešteg "Zaštiti Asanža".

Погледај слику на Твитеру

Погледај слику на Твитеру

WikiLeaks@wikileaks

This man is a son, a father, a brother. He has won dozens of journalism awards. He's been nominated for the Nobel Peace Prize every year since 2010. Powerful actors, including CIA, are engaged in a sophisticated effort to dehumanise, delegitimize and imprison him.

49,4 хиљ.

12:13 - 11. апр 2019.

32,4 хиљ. људи прича(ју) о овоме

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

Asanž (47) je uhapšen danas u ambasadi Ekvadora u Londonu, pošto mu je vlada te zemlje ukinula azil.

U ekvadorskoj ambasadi Asanž se nalazio od 2012, kako bi izbjegao izručenje Švedskoj koja ga je teretila za seksualno zlostavljanje.

Asanž je negirao optužbe i odbijao izručenje, strahujući da će ga Švedska predati vlastima SAD koje ga optužuju za objelodanjivanje povjerljivih vojnih i diplomatskih dokumenata.

Članak indeksiran 14.04.2019. Zadnji put osvježen 14.04.2019.

Ocijenjeno u analizi