Raskrinkavanje.ba

Dojč → Asanž već proglašen krivim! Preti mu SMRTNA KAZNA u SAD!

11.04.2019
Tekst članka

Osnivač „Vikiliksa“ Džulijan Asanž uhapšen je danas u ambasadi Ekvadora u Londonu, saopštila je britanska policija.

Sudija u Londonu proglasio je Džulijana Asanža krivim za nepojavljivanje pred sudom. Kazna će mu biti izrečena 2. maja!

Uhapšeni Džulijan Asanž pred Vestminsterskim sudom se izjasnio da nije kriv po optužnici koja ga tereti za hakerski napad i objavljivanje poverljivih dokumenata.

Jedan od njegovih advokata je naveo da je Asanž imao dobar razlog zašto je prekršio uslove kaucije, ali da neće predstavljati dokaze o tome.

Vlasti Ekvadora će u narednih nekoliko sati objaviti nove podatke kojima će objasniti odluku predsednika te zemlje Lenina Morena da uskrati azil osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu, saopštila je ministarka unutrašnjih poslova te zemlje Marija Paula Romo novinarima.

Džulijan Asanž

Džulijan Asanž, Foto: Profimedia

„Htela bih da dodam da će u narednim satima vlada objaviti niz detalja koji do sada nisu bili poznati svetu, a koji objašnjavaju odluku koju je doneo predsednik Moreno“, rekla je ministarka.

Reč je, pre svega, o mešanju Asanža i kompanije povezane s njim, kako je navela, u unutrašnje poslove Ekvadora.

Уграђени видео

Ruptly@Ruptly

Editor-in-chief warns of 'serious precedent' if is extradited

1.312

20:55 - 10. апр 2019.

1.234 људи прича(ју) о овоме

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

 

„Nekoliko godina u Ekvadoru živi jedan od ključnih članova organizacije Vikiliks i čovek blizak Asanžu. Imamo dovoljno dokaza da je on bio povezan s pokušajima da destabilizuje situaciju u vladi i da je putovao u druge zemlje zajedno s bivšim ministrom inostranih poslova Ekvadora Rikardom Patinjom. Zajedno s njim prošle godine je dva puta putovao u Peru i u Španiju. Poslednji podatak koji smo dobili je da su krajem februara ove godine putovali u Venecuelu na jedan dan“, rekla je ministarka.

„To su i podaci o identitetu dvojice ruskih hakera koji žive u Ekvadoru i oni će biti dostavljeni u narednim satima glavnom tužilaštvu“, dodala je ona.

Članak indeksiran 14.04.2019. Zadnji put osvježen 14.04.2019.

Ocijenjeno u analizi