Raskrinkavanje.ba

Mondo → ATV: Čeda Jovanović novi ministar obrazovanja u USK; DF: Zemljo otvori se!

02.07.2020
Tekst članka

Demokratski front kandidovao Čedomira Jovanovića za funkciju ministra obrazovanja USК, javila ATV. Demokratska fronta oštro demantovala ovu informaciju

Demokratski front je kandidovala Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantolanih vlada, između ostalih i za ministra obrazovanja USК, javila je danas banjalučka televizija ATV, pozivajući se na nezvanične izvore.

Prema nezvaničnim saznanjima ovog medija, Jovanović, koji je ujedno i savjetnik lidera DF-a i hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin.

Međutim, Demokratska fronta demantovala je danas te navode. Iz stranke su naveli da su bili kontaktirani od strane novinara, i da su objasnili kako su te informacije netačne, ali da je to u tekstu ignorisano.

"Zemljo, otvori se. Da Vam zvanično odgovorimo: Od prvog do zadnjeg slova što ste napisali, sve je laž, izmišljotina, novinarska bljuvotina po obrazu nekada časne novinarske pozicije! I da stvar po Vas bude gora, autor tih gadosti nazvao je Centralu stranke prije objave teksta i lijepo smo mu objasnili da ta priča nema veze s vezom. Naravno da u finalnom tekstu tog našeg stava nema!", naveli su iz DF-a na svojoj internet stranici.

Podsjećamo, lider Liberalno demokratske partije je pretprio krah na nedavno održanim izborima u Srbiji gdje je bio nosilac liste "Koalicija za mir", koja je osvojila svega 0,32 odsto. "Koalicija za mir", koju pored LDP čini još devet pokreta i stranaka, nije uspjela ni da se približi cenzusu od 3% koliko je bilo potrebno za ulazak u Skupštinu Srbije.

Članak indeksiran 16.07.2020. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi