ATV: STRUČNjAK ZA OBOJENE REVOLUCIJE VEĆ MJESEC DANA U BANjALUCI

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nakon “krvnika” imamo i “agenta”: Kako je dugogodišnji “banjalučki zet” postao strašni britanski operativac

BANjALUKA, 28. SEPTEMBRA /SRNA/ - Otkriven je identitet jednog od 40 stručnjaka za obojene revolucije o kojima je ovih dana bilo mnogo riječi u javnosti, a riječ je o muškarcu indijskog porijekla koji je u Banjaluci već tridesetak dana i aktivirao se unutar grupe "Pravda za Davida", saznaje ATV iz izvora bliskih jednoj obvještajnoj službi u regionu.

 

"U BiH je došao iz jedne susjedne zemlje početkom godine. On je stručnjak za sajber bezbjednost, bavi se programiranjem mikrokontrolera, a radio je i za indijsku Agenciju za nuklearnu bezbjednost na vojnim sistemima komunikacije. Školovan je u Glazgovu u Velikoj Britaniji i posjeduje dvojno državljanstvo Velike Britanije i Indije", navodi izvor ATV-a. 

Prema njegovim riječima, to je veoma sposoban operativac, obučen za jačanje političkog uticaja putem modernih kanala komunikacije.

"Po dolasku u Banjaluku aktivirao se unutar grupe `Pravda za Davida` i radi na kampanjama na društvenim mrežama za priključivanje ovoj grupi, kao i učestalim verbalnim pozivima za dolazak na trg i svrgavanju vlasti", dodaje ovaj izvor. 

Isti izvor ističe da su operativci registrovali da je ovaj muškarac od početka godine čak 33 puta prešao granicu BiH, da je koristio tri različita automobila, a zanimljive su i njegova putovanja na relaciji Doha-Sarajevo-Katar, kao i letovi sa regionalnih aerodroma prema bezbjednosno interesantnim destinacijama. 

"Takođe, evidentirani su i njegovi kontakti sa drugim strancima koji su okupljeni oko ove grupe, kao i sa onima koji su u svakodnevnom kontaktu sa atašeima pojedinih ambasada u BiH", dodaje izvor ATV-a.

Kako ATV saznaje od pojedinih članova grupe "Pravda za Davida", ovaj stranac se pojavio iznenada, predstavlja se kao zaposleni u OHR-u i već mjesec dana redovno posjećuje skupove, ali i organizuje plaćene kampanje na društvenim mrežama, kao i takozvano mikrotargetiranje plaćenim oglasima i promocijom njenih ciljeva.

ATV nezvanično saznaje da je riječ o licu čiji su inicijali S.S, čije je ime i prezime poznato njihovoj redakciji, a koje je ovih dana javno, putem društvenih mreža sa Trga Krajine upućivalo pozive za dolazak i učešće u protestima.

 

 

 

 

 

Članak indeksiran 30. 09. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me