AUSTRIJA UVODI NOVI LOCKDOWN Necijepljeni neće moći izlaziti na ulicu osim u izvanrednim situacijama

Izvor/medij: Dubrovački dnevnik
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: “Zaključavanje” za nevakcinisane u Austriji nije stupilo na snagu

Novi austrijski kancelar Alexander Schallenberg i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein u petak kasno navečer u 22,30 sati sazvali su konferenciju za novinare u sjedištu vlade u Beču na kojoj su nakon dogovora s čelnicima devet austrijskih pokrajina predstavili novo pooštrenje mjera zaštite od koronavirusa, koje se odnose, kako su istaknuli samo na necijepljene Austrijance.

”Dogovorili smo jednoglasno da u postojeći trostupanjski korona plan mjera zaštite od pandemije koronavirusa uvedeno još dva dodatna stupnja”, rekao je Schallenberg.

“Pandemija još nije vidljiva u retrovizoru, iako raspolažemo s dovoljno cjepiva”, istakao je, dodavši: “Bez ikakve potrebe našli smo se četvrtom valu necijepljenih”.

Austrijski je kancelar posebno naglasio da se nove mjere i ograničenja “ne odnose na cijepljene i preboljele” nego samo na necijepljene osobe. Ponovno je uputio apel necijepljenima da se cijepe, jer moraju biti svjesni ”velike odgovornosti” koju će imati ako se ne cijepe.

“Cijepljenje je jedina izlaznica iz pandemije”, poručio je neodlučnima. Osvrnuvši se na ogroman porast broja novozaraženih posljednjih dana, dnevno čak preko 3.000, Schallenberg je rekao: “Nalazimo se u pandemiji spoticanja na necijepljene”.

Pojedinosti novih mjera predstavio je ministar zdravstva Mückstein.

“Moja je zadaća jasno reći necijepljenima što ih čeka, ako će se situacija dalje pogoršavati i rasti broj novozaraženih i pacijenata u intenzivnoj njezi”, rekao je ministar dodavši: “Novi koraci pogađaju prije svega ljude koji nisu zaštićeni cjepivom”. Stoga je vlada, kako je dodao, uvela dva dodatna stupnja sigurnosti zaštite, četvrti i peti, donosi Večernji list.

Podsjetio je kako s 1. studenim na snagu stupa novo pravilo za zaposlene, za koje vrijedi “3G-pravilo”, što znači da na posao mogu doći samo cijepljeni, oni koji su preboljeli koronu ili PCR testirani, te počinje i docjepljivanje.

Članak indeksiran 01. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me