Austrijski poslanik testirao kolu na kovid da bi pokazao da su brzi testovi nepouzdani

Izvor/medij: Radio Televizija Srbije
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Ne, Coca-Cola nije “pozitivna na koronavirus”

Mihael Šnedlic, poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO), tokom govora u parlamentu je uzeo kapi "kole" i naneo ih na brzi test na kovid antigene. Dobio je pozitivan rezultat, zbog čega je uputio kritiku Vladi za testove koji se prodaju širom Austrije.

Tokom govora na sednici austrijskog parlamenta, poslanik FPO-a Mihael Šnedlic naneo je nekoliko kapi "kole" sa ukusom limuna na brzi test na kovid antigene, prenosi austrijski portal Hojte.

FPÖ TV

72.3K subscribers

Unfassbar: Cola positiv auf Corona getestet!

 

 

Watch later

 

 

Share

 

Brzi test je za vreme njegovog govora pokazao da su kapi soka pozitivne na antigene i u kontrolnom delu i delu koji se koristi za testiranje.

Šnedlic je testiranjem soka želeo da ukaže na greške u brzim testovima i uputi kritiku Vladi na čijem je čelu Sebastijan Kurc.

"Vlada troši desetine miliona evra novca od poreza na ovakvo testiranje. U principu, ovo je čista preraspodela novca od poreza farmaceutskoj industriji", naveo je Šnedlic.

Istakao je da su Austrijancima oduzeta osnovna prava, poput građanskih sloboda i prava na slobodu izražavanja.

Kako prenosi Hojte, uprkos tome što su se svi poslanici austrijskog parlamenta izjasnili protiv obavezne vakcinacije, Šnedlic je uputio kritike po tom pitanju na račun ministra zdravlja Rudolfa Anšobera.

"Ministre Anšober, niste više prihvatljivi za mesto ministra i pre nego što naterate naš narod na obaveznu vakcinaciju, koju Slobodarska partija jasno odbija, dajte ostavku i povedite vašu vladu sa sobom", kazao je Šnedlic. 

Članak indeksiran 04. 01. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me