Raskrinkavanje.ba

Princip → AUTOBUSI U SARAJEVU SPREMNI DA KRENU NA TRG KRAJINE, DIJELE SE DNEVNICE

03.10.2018
Tekst članka

Isti izvor navodi da je Služba za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske došla do informacija da će se autobusi kretati u dva pravca - prvi će biti preko Travnika gdje će manji dio autobusa kupiti putnike u ovom gradu, dok će drugi ići preko Maglaja i Doboja gdje se očekuje veći broj putnika. 

U sarajevskim naseljima Bistrik, Vraca i Hrasno, trenutno je parkirano između 50 i 60 autobusa koji će u petak, 5. oktobra, krenuti prema Banjaluci, objavio je portal "Alo".

Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma Srpske došla je do informacija da se u međuentitetskim mjestima Tešnju i Jelahu, u jednoj porodičnoj kući vrši isplata dnevnica za one koji su spremni da u petak krenu na Trg Krajine, piše "Alo". 

"Dnevnice variraju od toga ko je koliko 'lud', što je čovek luđi i spreman veću glupost da napravi, dnevnica je veća. Takođe se plaća gorivo onima koji idu svojim automobilima, sve ostale pokupiće autobusi", ističe se u tekstu. 

Isti izvor navodi da je "veliki broj elektronskih medija u Federaciji BiH ovih dana više zainteresovan za banjalučki Trg Krajine nego za svoje probleme, pa su neki izašli u javnost sa naslovima: 'Pobeda na njihovom terenu'". 

Policija je sve dojave provjerila i shvatila krajnje ozbiljno, a u petak će međuentitetske linije nadgledati Tim za praćenje i logističku podršku sa civilnim vozilima, koji će pratiti ulazak i izlazak iz entiteta u entitet, ističe se u tekstu. 

Prema ovom izvoru, sve prilaze gradu Banjaluci kontrolisaće Jedinica za podršku, dok će širom grada uz redovnu policiju djelovati i Specijalna antiteroristička jedinica sa svojom opremom. 

Policija će u Banjaluci u petak biti u stanju pripravnosti broj jedan. 

Iz MUP-a Republike Srpske danas su poručili da su spremni da odgovore na sve izazove i da u Banjaluku ne treba dolaziti niko sa lošim namjerama

Članak indeksiran 04.10.2018. Zadnji put osvježen 04.10.2018.

Ocijenjeno u analizi