Raskrinkavanje.ba

Republika.rs → BABA IZ PAKLA PONOVO PRETI! Bajden će poništiti Trampove sporazume! A ono što je rekla o bombardovanju, RAZBESNEĆE SVE SRBE!

31.10.2020
Tekst članka

Džo Bajden je bombardovao Srbiju zbog posvećenosti miru na Kosovu, on je vodio uspešnu "NATO kampanju", zbog čega će već sledeće nedelje, čim pobedi na izborima, poništiti neuspešan dogovor Donalda Trampa sa Srbijom i Kosovom!

Ova opasna, preteća poruka stiže od Madlen Olbrajt, bivše državne sekretarke SAD, koja ističe da je lažna država Kosovo "test demokratije" za ceo svet!?!

OTPORAŠ SRĐA POPOVIĆ U KAMPANJI ZA DŽOA BAJDENA: Posle Slobe udara na Trampa!

Olbrajtova najavljuje da će Bajden, ako pobedi na izborima za predsednika Amerike, odmah poništiti svaki dogovor koji je Tramp postigao sa liderima Beograda i Prištine!?!

Olbrajtova naglašava da veće angažovanje albansko-američke zajednice može pomoći u "izgradnji mira i prosperiteta za sve".

Tanjug/AP

Donald Tramp

- Cilj je bio 1998-1999. ujediniti svet oko demokratskih principa i posvećenosti miru. Kampanja koju je vodio Bil Klinton bila je uspešna. Džo Bajden je mobilisao zemlje u NATO bombardovanju Srbije, članovi Kongresa predvođeni Eliotom Engelom (albanski lobista) pokazali su veliku posvećenost... Sada je vreme da se već sledeće sedmice ponovo uspostavi posvećenost nakon četiri godine neuspeha i pristupa Trampove administracije Kosovu i Srbiji. Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice, oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve. Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca - poručila je Olbrajtova, koja je učestvovala na onlajn okruglom stolu o budućnosti Kosova kojim je predsedavao upravo Eliot Engel.

Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić kaže da Olbrajtova, osim političkog stava, ima i lični animozitet prema Srbiji i srpskom narodu u celini.

Politički analitičar Mišel Zubenica, izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku, ocenjuje da je ovakva izjava Olbrajtove sasvim očekivana.

- Ovo je očekivana reakcija Olbrajtove s obzirom na to da je bila u administraciji Bila Klintona. Uostalom, ona i pripada krugu albanskih lobista u američkoj politici - zaključuje Zubenica.

Članak indeksiran 12.11.2020. Zadnji put osvježen 12.11.2020.

Ocijenjeno u analizi