Raskrinkavanje.ba

Informer → Bajden udario na Boga! Neviđeni skandal u SAD: Amerikanci prepuni gneva - Je li ovo moguće?

30.03.2024
Tekst članka

Predsednik Bajden je izazvao gnev proglasivši da će ova uskršnja nedelja takođe zvanično postati Dan vidljivosti transrodnih osoba.

Bivši predsednički kandidat Vivek Ramsvami je predvodio optužbu, dok je razmišljao: „Pitam se kako je (Bajden) došao do tog datuma“ tako što se uskršnja nedelja sukobila sa danom odavanja počasti transrodnim osobama.

 

Predsednik republikanskog Predstavničkog doma Majk Džonson kritikovao je Bajdena zbog „izdaje centralnog Uskrsa” i rekao da „američki narod prima na znanje” „nečuvene i odvratne” poteze za kršenje tradicije.

Dok je 31. mart postao zvanični Dan vidljivosti transrodnih osoba, Uskršnja nedelja neće ponovo padati na taj dan najmanje narednu deceniju.

Kako je objavio da će Uskršnja nedelja biti i „Dan vidljivosti transrodnih osoba“, Bajden, pobožni katolik, takođe je izveo oštar napad na republikance, naglašavajući da su „transrodni Amerikanci deo tkiva naše nacije“.

 

 

 

„Ali ekstremisti predlažu stotine zakona mržnje koji ciljaju i užasavaju transrodnu decu i njihove porodice – ućutkivanje nastavnika; zabrana knjiga; pa čak i pretnje zatvorom roditeljima, lekarima i medicinskim sestrama jer pomažu roditeljima da se staraju o svojoj deci“, rekao je on u saopštenju za javnost.

„U isto vreme, epidemija nasilja nad transrodnim ženama i devojkama, posebno obolelim ženama i devojkama, nastavlja da oduzima previše života. Da budem jasan: svi ovi napadi su neamerički i moraju se prekinuti.

„Danas šaljemo poruku svim transrodnim Amerikancima: Vi ste voljeni. Čuli ste se. Vi ste shvaćeni. Vi pripadate. Ti si Amerika, i cela moja administracija i ja ti čuvamo leđa.'

Ovaj potez je brzo razbesneo konzervativce, a senator iz Arkanzasa Tom Koton je smatrao da Bajdenov „otvoreni prezir prema hrišćanima nije slučajan“. Senator iz Alabame Tomi Tubervil je takođe označio demokrate kao „satanistički kult“.

Republikanski kandidat u Senatu Džim Benks nazvao je to „apsolutnom sramotom“, dodajući: „Kakav šamar stotinama miliona hrišćana u Americi i širom sveta. Birači ovo neće zaboraviti u novembru.'

Kongresmenka iz Džordžije Mardžori Tejlor Grin rekla je: „Nema dužine, Bajden i demokrate neće ići da se rugaju vašoj veri, i da palče nosom prema Bogu.

„Znamo da je Hristos Kralj i da Bog neće biti ismejan, baš kao što znamo da Džo Bajden zapravo nije taj koji puca u Belu kuću.“

To dolazi u trenutku kada je Bela kuća izazvala kontroverzu pre tradicije uskršnjeg rolanja jaja, koja će se održati u ponedeljak na događaju koji datira iz 1877.

Deo ovogodišnje tradicije uskršnjih rolanja jaja usredsređen je na „Slavi naše vojne porodice“ i uključivaće slanje praznično dizajniranih jaja koja su ofarbala deca pripadnika Nacionalne garde.

 

 

Međutim, porodice Nacionalne garde koje učestvuju u tradicionalnom događaju uskršnjeg rolanja jaja neće biti uračunate u svoje podneske ako sadrže bilo kakav „sumnjiv sadržaj“, uključujući „verske simbole, otvoreno religiozne teme ili partijske političke izjave“.

Deci će takođe biti zabranjeno da dizajniraju svoja jaja sa bilo čim što promoviše „fanitizam, rasizam, mržnju ili nanošenje štete bilo kojoj grupi ili pojedincu ili promoviše diskriminaciju na osnovu rase, pola, vere, nacionalnosti, invaliditeta, seksualne orijentacije ili starosti“.

Ovaj potez izazvao je reakciju, a mnogi su smatrali da verska osnova uskršnjeg praznika znači da bi verski simboli trebali biti dobrodošli na događaj.

Istraživač konzervativne politike Džeremi Karl napisao je na Tviteru da to pokazuje da predsednik i demokrate „mrze američko nasleđe... i to pokazuju iznova i iznova“.

„Rat protiv hrišćanstva se nastavlja“, rekao je drugi kritičar, a drugi su istakli: „Moramo da podsetimo Belu kuću da je Uskrs hrišćanski praznik koji slavi veru u vaskrsenje Isusa Hrista.“

Drugi su primetili da je Bajden često isticao svoju katoličku veru tokom kampanje, dok su konzervativni uticajni 'blizanci Hodž' dodali: 'Pretpostavljam da je Uskrs otkazan ove godine.'

Članak indeksiran 22.04.2024. Zadnji put osvježen 09.05.2024.

Ocijenjeno u analizi