Bakir i Sebija Izetbegović uskoro sele u Tursku?

Izvor/medij: Narod.ba
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Bakir i Sebija Izetbegović u Tešanjskoj 24a

Radi sve većih pritisaka na Sebiju Izetbegović zbog katastrofalnog stanja u KCUS-u, ali i straha Bakira Izetbegovića od rezultata narednih izbora, najpoznatiji bračni par Bosne i Hercegovine polako, ali sigurno sprema kofere i planira napustiti BiH, tvrde izvori bliski Predsjedništvu SDA i Turskoj ambasadi.

Naime, Bakiru Izetbegoviću je kristalno jasno da obećanja koja je davao proteklih godina nisu ispunjena, ali još mu je jasnije da narod pokazuje sve manje razumijevanja za objašnjenja zašto nisu ispunjena. Zadnjih dana bh. javnost također potresa skandal vezan za Bakirovog zeta, muža Bakirove sestre, Mirsada Berberovića. Podsjećamo, njegova kompanija Bihex je samo u mandatu SDA-ovog kantonalnog premijera Elmedina Konakovića od Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija dobila ugovore vrijedne oko 13 miliona maraka. O tome kako su ovi novci utrošeni najbolje govori činjenica da u glavnom gradu BiH u 21. vijeku nema vode.

Osim toga, na Sebiju se vrše pritisci sa svih strana i jasno je da je postala jedna od najomraženijih ličnosti u Bosni i Hercegovini. Zadnji udarac je vezan za odlazak tri eminentna stručnjaka sa KCUS-a, a odlazak najavljuje i cijenjeni dr. Ismet Gavrankapetanović.

 

Prema navodima izvora, Bakir i Sebija su se u strahu od procesuiranja nakon narednih izbora već raspitali o adekvatnim rezidencijama blizu Istanbula, a nagađa se da bi preko svojih turskih veza, naročito uz pomoć Izetbegovićevog bliskog saveznika Erdogana, mogli aplicirati i za tursko državljanstvo.

Uzimajući u obzir dugogodišnje prijateljstvo ove dvije porodice, izvor blizak Predsjedništvu SDA ne sumnja da će im zahtjev biti odobren, a pitanje je samo hoće li Izetbegović morati promijeniti prezime u Izetbey kako su to bili primorani uraditi mnogi iseljenici u Tursku prije njega.

Članak indeksiran 16. 11. 2017 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me