BEĆIROVIĆ NA DOMU NARODA: “Dodik poziva na rat i to treba javno reći”

Izvor/medij: Bosnae
Ocjena: Greška
Raskrinkano u: Bećirović u parlamentu nije “ponovo” govorio o Dodiku

-

BEĆIROVIĆ NA DOMU NARODA: “Dodik poziva na rat i to treba javno reći”

Denis Bećirović, delegat Socijaldemokratske partije BiH, na današnjoj je sjednici problematizirao rad predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

On kaže kako Dodik ima koncept razbijanja države Bosne i Hercegovine i da mu je vrijeme da mu se odgovori na te antiustavne i antidejtonske poruke, ne na nekom sporednom mjestu, već u državnom parlamentu.

“Razdruživanje koje koristi Dodik je jedan obični separatistički euufemizam. Nema nikakvog razdruživanja u BiH, riječ razdruživanje je zamjena za rat. Dodik poziva na rat i to treba javno reći”, kazao je Bećirović.

On kaže kako nema niti može biti mirnog razdruživanja, nije moglo devedesetih, neće moći nikada.

“Milorad Dodik treba to da upamti za sva vremena”, poručio je Bećirović, piše Klix.

Također je rekao da bi, ako krene u razdrživanje države, Dodik trebao znati da je odgovoran za jednostrano kršenje Daytonskog sporazuma i Ustava BiH.

“Tužilaštvo i sud moraju raditi svoj posao te su organi dužni, ako Dodik krene u ‘razdruživanje’, uhapsiti odmah i njega i sve saučesnike”, kazao je Bećirović.

Delegat SDP-a kazao je da ovo nije njegov lični stav, već stav cijelog Kluba Bošnjaka, kao i delegata Zlatka Miletića iz Kluba Hrvata.

Članak indeksiran 28. 04. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me