Raskrinkavanje.ba

Najnovije vesti → BELA KUĆA ZABRANJUJE VERSKE SIMBOLE ZA USKRS: Bajden izazvao gnev kod vernika

30.03.2024
Tekst članka

Predsednik Bajden izazvao je gnev proglasivši da će ova Uskršnja nedelja zvanično postati Dan vidljivosti transrodnih osoba. Ovaj potez izazvao je žestoku reakciju konzervativaca, a senator iz Arkanzasa Tom Koton je smatrao da je Bajdenov „otvoreni prezir prema hrišćanima nije slučajan“. S druge strane, Bajden je naglasio da su „transrodni Amerikanci deo tkiva naše nacije“ i da su „neamerički“ napadi na njih neprihvatljivi.

Predsednik Bajden izazvao je gnev proglasivši da će ova Uskršnja nedelja zvanično postati Dan vidljivosti transrodnih osoba. Ovaj potez izazvao je žestoku reakciju konzervativaca, a senator iz Arkanzasa Tom Koton je smatrao da je Bajdenov „otvoreni prezir prema hrišćanima nije slučajan“. S druge strane, Bajden je naglasio da su „transrodni Amerikanci deo tkiva naše nacije“ i da su „neamerički“ napadi na njih neprihvatljivi.

Zabrana verskih simbola u podnescima dece vojnih porodica

Bela kuća je udvostručila reakciju zabranivši verske slike u podnescima dece vojnih porodica koje učestvuju u tradicionalnom događaju uskršnjeg farbanja jaja. Ovo je izazvalo kontroverze, posebno među onima koji smatraju da bi verski simboli trebali biti dobrodošli na događaju. Mnogi kritičari su istakli da je Uskrs hrišćanski praznik koji slavi veru u vaskrsenje Isusa Hrista, te da je zabrana verskih simbola neprihvatljiva.

 

 

 

 

 

Konzervativci osuđuju Bajdenov potez

Ovaj potez brzo je razbesneo konzervativce, a senator iz Alabame Tomi Tubervil je čak demokrate nazvao „satanističkim kultom“. INFOnski kandidat u Senatu Džim Benks nazvao je Bajdenov potez „apsolutnom sramotom“ i istakao da će birači ovo zapamtiti u novembru. Takođe, Mardžori Tejlor Grin je naglasila da Bajden i demokrate „neće ići da se rugaju vašoj veri, i da palče nosom prema Bogu“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bela kuća je izazvala kontroverzu pre tradicije uskršnjeg rolanja jaja, koja će se održati u ponedeljak na događaju koji datira iz 1877. Deo ovogodišnje tradicije uskršnjih rolanja jaja usredsređen je na „Slavi naše vojne porodice“ i uključivaće slanje praznično dizajniranih jaja koja su ofarbala deca pripadnika Nacionalne garde.

Kako je ovaj potez Bela kuća izazvao reakciju, a mnogi su smatrali da verska osnova uskršnjeg praznika znači da bi verski simboli trebali biti dobrodošli na događaj. Istraživač konzervativne politike Džeremi Karl napisao je na Tviteru da to pokazuje da predsednik i demokrate „mrze američko nasleđe… i to pokazuju iznova i iznova“.

Ovaj potez izazvao je reakciju, a mnogi su smatrali da verska osnova uskršnjeg praznika znači da bi verski simboli trebali biti dobrodošli na događaj. Istraživač konzervativne politike Džeremi Karl napisao je na Tviteru da to pokazuje da predsednik i demokrate „mrze američko nasleđe… i to pokazuju iznova i iznova“.

Članak indeksiran 22.04.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi