​Bh. studenti pisali Portugalu: U Parku nacija u Lisabonu stoji karta prepolovljene BiH

Izvor/medij: Pogled
Ocjena: Greška
Raskrinkano u: SPUS nije poslao mail Ambasadi Portugala u BiH, svi prenijeli netačnu informaciju

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) zatražio je putem Veleposlanstva Portugala u Bosni i Hercegovini da nadležni organi te zemlje što prije otklone grešku učinjenu u Parku nacija u Lisabonu, na mjestu predviđenom za bh. naciju, a gdje je teritorij BiH pogrešno označen, točnije pogrešno ucrtana i prepolovljena, prenosi Radiosarajevo.ba. 

 

​Bh. studenti pisali Portugalu: U Parku nacija u Lisabonu stoji karta prepolovljene BiH

Kako je priopćeno iz SPUS-a, veliki broj bh. studenata koji borave u Portugalu, uslijed studentskih razmjena ili nekim drugim prilikama, obratili su se Studentskom parlamentu kako bi skrenuli pozornost na ovu, kako navode, veliku grešku i zatražili njeno hitno otklanjanje.''S obzirom na veoma dobre prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Portugala, vjerujemo da je ovo bila nenamjerna greška, koja će biti što prije ispravljena, a naši prijateljski odnosi još više učvršćeni'', navodi SPUS u pismu Veleposlanstvu Portugala u BiH.

Poziva studente iz BiH da i dalje na ovakav način djeluju, "boreći se u svakom dijelu svijeta za našu državu BiH, a time i za našu ljepšu budućnost te da je na najljepši mogući način predstavljaju". (F)

Članak indeksiran 05. 04. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me