Raskrinkavanje.ba

Braniteljski-Portal → Biden pljunuo na vjernike i na Uskrs proglasio dan transrodnih osoba

31.03.2024
Tekst članka

Bijela kuća također je zabranila jaja s vjerskim temama na godišnjem događaju.

Američki predsjednik Joe Biden suočava se s bijesnom reakcijom konzervativnih i vjerskih kritičara nakon što je 31. ožujka proglasio Danom vidljivosti transrodnih osoba – datumom koji se ove godine poklapa s Uskrsnom nedjeljom.

Prema Bijeloj kući, proslava je osmišljena kako bi se “odala počast izvanrednoj hrabrosti i doprinosu transrodnih Amerikanaca i potvrdila predanost naše nacije stvaranju savršenije unije”.

“Danas šaljemo poruku svim transrodnim Amerikancima: voljeni ste.” Čuli ste se. Vi ste shvaćeni. Ti pripadaš. Vi ste Amerika i cijela moja administracija i ja vam čuvamo leđa”, napisao je Biden u svom proglasu u petak, prenosi Epoha.

Kao dio kampanje za inkluzivnost, Bijela kuća također je zabranila djeci slanje uskršnjih jaja ukrašenih “upitnim sadržajem” kao što su “vjerski simboli, otvoreno religiozne teme” na tradicionalnom uskršnjem likovnom natjecanju. Događaj je ključna komponenta godišnje proslave Uskrsa Bijele kuće već gotovo 50 godina.

Tradicija slavljenja uspjeha transrodnih osoba zadnjeg dana ožujka započela je 2009. i neće ponovno pasti na Uskrs sve do 2086. Međutim, ovogodišnja podudarnost razbjesnila je konzervativne kritičare, a neki su je nazvali “apsolutnom sramotom” i otišli toliko daleko da žigosati demokrate kao “sotonski kult”.

Predsjednik Predstavničkog doma republikanske stranke Mike Johnson nazvao je ovaj potez “nečuvenim i prezira vrijednim” potezom kojim se prekida tradicija, dok je kandidat GOP-a za Senat Jim Blanks rekao da je to “šamar stotinama milijuna kršćana u Americi i diljem svijeta”. ” Kongresnica iz Georgije Marjorie Taylor Green izjavila je da “nema duljine i demokrati se neće ići rugati vašoj vjeri i prstom prstom u Boga”.

Bivši predsjednik i potencijalni republikanski kandidat Donald Trump također je odgovorio na kontroverzu, nazvavši ovaj potez “blasfemičnim” i optuživši Bidenovu administraciju za “vječni napad na kršćansku vjeru”.

“Užasno je i uvredljivo da je Bijela kuća Joea Bidena zabranila djeci da podnose religiozne dizajne jaja za svoj događaj Uskrsne umjetnosti i formalno proglasila Uskrs kao ‘Trans dan vidljivosti’”, rekla je Trumpova kampanja u izjavi objavljenoj na X (bivši Twitter). ). ) u subotu, tražeći ispriku od predsjednika Bidena.

Bijela kuća uzvratila je na kritike, optuživši republikance da su iskoristili priliku da napadnu predsjednika Joea Bidena unatoč tome što su znali da se Dan transrodnih osoba uvijek obilježava zadnjeg dana ožujka, dok se Uskrsna nedjelja mijenja iz godine u godinu.

“Nažalost, nije iznenađujuće da političari žele podijeliti i oslabiti našu zemlju okrutnom, mržnjom i neiskrenom retorikom.” “Predsjednik Biden nikada neće zlorabiti svoju vjeru u političke svrhe ili za profit”, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates u izjavi.

 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Članak indeksiran 22.04.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi