Raskrinkavanje.ba

Narod.hr → Biden poručio da je bolje za majke da rade nego da odgajaju djecu

10.12.2021
Tekst članka

Američki predsjednik Biden umanjio je važnost majčinstva, te naglasio da majke trebaju raditi, donosi portal LifeSiteNews

Prije nekoliko dana američki predsjednik Joe Biden putem Twittera komentirao je uvođenje novog zakona. (To je tzv. Build Back Better – zakon koji između ostalog uključuje i omogućavanje skrbi predškolske djece u državnim ustanovama kako bi majke mogle raditi, op.prev.).

Prije nekoliko dana američki predsjednik Joe Biden putem Twittera komentirao je uvođenje novog zakona. (To je tzv. Build Back Better – zakon koji između ostalog uključuje i omogućavanje skrbi predškolske djece u državnim ustanovama kako bi majke mogle raditi, op.prev.).

Stvarnost nam pokazuje da je previše ljudi ‘zapustilo obiteljski život jer moraju raditi izvan kuće”, usprotivio se i Ryan Anderson, predsjednik Centra za etiku i javnu politiku. „Trebamo ekonomiju koja omogućava ljudima da se odluče ‘brinuti za dijete ili starijeg člana obitelji’. Rad u obitelji je pravi posao. Obiteljski život je važan”, dodao je Anderson.

Njegova izjava je jedna ‘užasna glupost’

Andrew T. Walker, profesor etike i teologije javnosti na Južnjačkom baptističkom teološkom učilištu, izjavio je da je Bidenova „izjava jedna užasna glupost koja ide protiv obitelji, protiv žena, protiv majki i protiv ljudskosti”.

„Zašto za cilj imamo raditi, a ne brinuti se za svoje obitelji? Zašto da plaćamo da netko drugi radi ono što mi možemo bolje? Ovo nije rješenje”, komentirao je Twitter korisnik Jaux Biden.

„Dva milijuna potencijalnih poreznih obveznika odgajaju svoju djecu umjesto da svoje najbolje godine provode podmećući svoja leđa multinacionalnim kompanijama. Ovo ćemo popraviti tako što ćemo potrošiti još vašeg novca”, komentar je jednog korisnika koji je istaknuo podmuklu motivaciju Bidenove administracije.

Zašto odvajati ženu od obitelji?

Timothy Gordon, voditelj podcasta Rules for Retrogradesistaknuo je srž problema.

„Prava pitanja su sljedeća:

  1. Zašto želite odvojiti žene od njihove djece i starijih članova koji ih trebaju?
  2. Što je žena?
  3. Je li vam žena mijenjala jutros pelene?”, aludirajući na činjenicu da je isti taj predsjednik, koji je tako zanemario ulogu žena u brizi za starije članove obitelji, nedavno i sam navršio 79 godina.

Majčinstvo je predivna stvar

Novinarka Abigail Shrier sarkastično je komentirala: „Najdraži mi je dio kad traži od majki da predaju brigu o svojoj djeci u ruke stručnjaka koje plaća vlada, da bi se one ‘mogle vratiti na posao’”.

Jedna korisnica Twittera, koja samu sebe opisuje kao protestantkinju preobraćenu na katoličanstvo, izrazila je savršenu repliku Bidenovom uvredljivom komentaru o majčinstvu: „Predivan je Božji dar moći se brinuti za svoju djecu i svoje voljene. Majčinstvo je predivna stvar.”

Prevela i uredila: Ornela Findrik/narod.hr

Članak indeksiran 28.12.2021. Zadnji put osvježen 28.12.2021.

Ocijenjeno u analizi