Bijeli “Golf” je u parku “Safet Zajko” dovukao 10 vreća stvarnih i odnio 10 vreća lažnih glasova

Izvor/medij: Fresh press
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Neprovjereno
Raskrinkano u: Portal “BNN” i optužbe bez dokaza

Redakciji “BNN-a” javljaju se građani Sarajeva, posmatrači više stranaka, ali i očevici izbornih krađa, koji svakim danom, sve više, svjedoče o neviđenoj izbornoj krađi koju je organizovala SDA. Svi učesnici izbora tvrde – ovo su najpokradeniji izbori od 1996. do danas.

 

Ovaj put informacija su stigle iz sarajevske općine Novi Grad u kojoj je, prema svemu sudeći, SDA ukrala između najmanje dva mandata od drugih stranaka – jedan od BPS-a, a drugi od SBB-a.

Tamo gdje se nalaze vještačka jezera u parku “Safet Zajko”, iza su hangari. U jednom od njih dovezeno je preko 10 vreća punih stvarnih glasova tokom izborne noći i narednog dana. Još uvijek su tamo” – tvrde dva čovjeka koja, iz razumnih razloga potpuno nesigurne države, žele ostati anonimni.

Policiju niko neće da zove jer SVI znaju da ako zovnu policiju oni neće prvo izaći na teren, već će upravo pozvati ljude iz SDA Novi GRad da vreće sa ukradenim glasovima sklone “na sigurno”. Sistem potpuno nefunkcioniše i radi toga izborna prevara dobija status “šta je tu je” s kojim se građani Sarajeva jednostavno mire kada vide da nijedan državni organ od policije, preko tužilaštava pa sve do CIK-a ne reaguje.

Upravo u ovim glasovima koji su bunkerisani u parku “Safet Zajko”, koji su stvarni i sakriveni, nalaze se ukradnei mandati BPS-a, SBB-a a moguće i još jedan mandat stranke Elmedina Konakovića.

Ti stvarni glasovi zamijenjeni su lažnim, unaprijed pripremljenim glasovima, kojima je SDA, sa osvojenih 5-6 mandata, svojr ezultat povećala na 10 osvojenih mandata od čega su, najmanje tri, ukradena!

Novo brojanje glasova koje se odvijalo u Općini Novi Grad bila je obična farsa jer su, prije toga, u izborni materijal ubačeni lažni glasovi pa će “greška” biti na nivou 0,5%, dok je 5-8% glasova koji su ukradeni, davno zamijenjeni glasovima “za SDA” koji su unaprijed fabrikovani i ubačeni su u izborni materijal.

Reisu-l-ulema Husen ef. Kavazović je na hutbi, održanoj sedam dana prije izbora, poručio da je težak haram ukrasti tuđi glas, tuđe pravo (hakk) i pozvao Bošnjake da to nipošto ne čine, piše “BNN.ba”.

Očito je ga mnogi nisu poslušali, jer su za brutalne krađe iznašli “nacionalne” i “više” razloge iza kojih se, kao i do sada, sakrila ljudska sića koja kreće na put donošenja zakona sa sve ukradenim mandatima pod ruku.

Članak indeksiran 22. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me