Raskrinkavanje.ba

Saznajemo.info → Bijeli luk i med: Sedam dana jedite najzdraviji prirodni lijek i preporodite organizam

22.07.2023
Tekst članka

Beli luk nije samo nezaobilazan sastojak svake kuhinje, već je i jedan od najmoćnijih lekova za lečenje raznih bolesti. Većina korisnih sastojaka iz belog luka dolaze od alicina koji je njegov aktivan sastojak i koji reguliše holesterol, krvni pritisak i kardiovaskularni sistem u celini.

Beli luk se može korisiti za lečenje gastrointestinalnog trakta, respiratornog sistema i gljivičnih oboljenja.Smatra se da beli luk uspešno leči i artritis, kao i rak.Nutricionisti smatraju da se beli luk mora jesti sirov kako bismo od njega imali koristi. Kako biste se izlečili i osnažili jedući beli luk, napravite od njega lek koji je prijatan za degustaciju.Evo šta se dešava sa našim telom, ako svaki dan jedemo beli luk!Ako pomešate beli luk i med, pa ovu smesu budete konzumirali 7 dana, znatno ćete poboljšati svoje zdravlje i suzbiti razvoj bolesti:

  1.  Beli luk i med na prazan želudac poboljšavaju cirkulaciju krvi (sprečava trombozu i proširene vene).
  2.  Reguliše krvni pritisak
  3.  Uravnotežava nivo lošeg holesterola u krvi (beli luk provereno čisti krv)
  4. Smanjuje upalne procese (poboljšava zdravlje kod artritisa, zadržavanja tečnosti u organizmu i leči bolesti mišića).
  5.  Jača imuni sistem (štiti od virusa i bakterija).
  6. Bori se protiv kašlja (Ako je kašalj uzrokovan bakterijama ili virusom, nema ništa bolje od meda i belog luka. Ovo će brzo smanjiti iritaciju grla, stimulišući oslobađanje sluzi).
  7. Ubrzava oporavak od gripe i prehlade.

Potrebno je: 335 grama meda (domaćeg); 10 čena belog luka; 1 staklena tegla sa poklopcem.Priprema: Beli luk očistiti pa iseckati sitno. Sipati med u staklenu posudu i prebaciti tamo beli luk. Poklopiti odgovarajućim poklopcem i čuvati 1 nedelju na tamnom mestu. Nakon sedam dana dobićete prirodni lek koji je jedan od najzdravijih lekova na svetu.Uzima se po 1 kašika dnevno, ujutru na prazan stomak.

Sirup se može razblažiti toplom vodom. Lek se uzima 7 dana bez prekida, pa se dve nedelje pravi pauza i onda se još jedna nedelja konzumira ovaj lek.Teglu čuvajte na sobnoj temperaturi, prenosi Stil Zdravlje

Članak indeksiran 10.08.2023. Zadnji put osvježen 10.08.2023.

Ocijenjeno u analizi