Raskrinkavanje.ba

Vesti (.rs) → Bila je štićenica doma u Zenici, žalila se na bol zuba i glave

17.01.2023
Tekst članka

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju na KCUS-u. Lekarskim pregledom utvrđeno je da se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave.

Devojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružili adekvatnu negu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vreme devojčica se igrala.

U zvaničnom otpusnom pismu bolnice, kako prenosi Avaz, upravo se navodi kako je ustanovljeno da je devojčica lečena od strane nadležnog osoblja ustanove.

Međutim, stanje se iskomplikovalo u noći između subote i nedelje, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

Nakon pregleda u bolnici, hospitalizovana je na odeljenje Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premeštena je u Kliniku za dečije bolesti KCU Sarajevo.

Uprkos nadljudskim naporima lekara, devojčica je preminula. Lekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu.

Članak indeksiran 19.01.2023. Zadnji put osvježen 19.01.2023.

Ocijenjeno u analizi