BIO JE NA SAMRTI ZBOG RAKA: Nitko nije vjerovao da će mu OVA BILJKA spasiti život!

Izvor/medij: Novizivot
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Istina o maslačku i raku: Obećavajuća istraživanja, ali ništa više od toga

Mnogi ljudi uspjeli su pobijediti teške oblike raka nekom od alternativnih metoda. Ovo je jedna takva priča, a ovu biljku možete sami lako pronaći i koristiti.

Čaj od maslačka djeluje na rakom zahvaćene stanice tako da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava stanica u organizmu ne “obolijeva”. Ova nepravedno zapostavljena biljka, koja se često smatra korovom, ima mnogo ljekovitih svojstava, a potrebno ju je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od prometnica i zagađenja.

Iako su naše bake pravile sirupe od cvjetova maslačaka znajući da sadržava mnoge ljekovite tvari, ono što sigurno nisu znale jest to da korijen maslačka može pomoći oboljelima od raka, piše Narodnamedicina.info.

Osim što ima diuretska svojstva, potiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol. Sadrži izuzetno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, željezo, kalcij, kalij, folnu kiselinu i magnezij.

Sadrži i do pet puta više od potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama. Ali, novija istraživanja bacila su potpuno novo svjetlo na maslačak.

Na sveučilištu Windsor u Kanadi provedeno je inicijalno istraživanje na odsjeku za kemiju i biokemiju, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka. Otkriveno je da korijen maslačka učinkovito “ubija” stanice zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih učinaka na ostale stanice u organizmu, objavljeno je na portalu “Natural News”.

Bio je na samrti, a doživio starost

Čaj maslačka djeluje na zahvaćene stanice na način da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava stanica u organizmu ne “obolijeva”, pokazalo je istraživanje. Zaključeno je da kontinuirani tretmani korijenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod oboljelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata, tim istraživača dobio je dodatnu potporu da nastavi s istraživanjima ove čudotvorne biljke.

John di Carlo, 72-godišnjak je koji se osobno uvjerio u ljekovitost maslačka, prošao je intenzivne i “agresivne” tretmane kemoterapije u borbi protiv raka, a na liječenju je bio pune tri godine prije nego što su ga liječnici pustili kući da provede “posljednje dane “sa svojim najbližima. S obzirom na to da su liječnici imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rješenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je piti čaj od korijena maslačka kao posljednju slamku spasa. Nakon samo četiri mjeseca, piše “Natural News”, ovaj čovjek doživio je remisiju bolesti (djelomično ili potpuno povlačenje bolesti)!

Kako beremo korijen maslačka?

Korijen maslačka bere se u jesen ili proljeće, kada je sva energija sadržana u korijenu. Najbolje je brati ga kad se pojave žuti cvjetovi. Maslačak, odnosno korijen maslačka treba izvaditi iz zemlje. Poslužite se malom lopaticom za kopanje i lagano odstranite zemlju oko korijena. Pazite da korijen ostane neoštećen, te da ne izgubi ljekovitu tekućinu koja se krije u njemu.

Korijen vadite na čistim mjestima, koja nisu tretirana različitih kemikalijama, a prilikom vađenja korijenja usmjerite svoju pažnju na velike i snažnije biljke.

Kako čuvati korijen maslačka?

Kao lijek, korijen maslačka se koristi i svjež i osušen. Ako želimo sačuvati korijen maslačka, potrebno ga je osušiti. Prije sušenja, korijenje treba pažljivo oguliti i izrezati na jednake, manje komadiće. Nakon toga se korijen maslačka suši na svježem zraku. Korijen maslačka raširite na podlozi, na suhom i hladnom mjestu s dobrim protokom zraka.

Korijen će se osušiti u razdoblju 3-14 dana, a znat ćete da je osušen kada postane krt pod prstima. Suhi korijen maslačka zadržava ljekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana, uz čuvanje u staklenoj tegli na suhom i tamnom mjestu. 

Članak indeksiran 09. 05. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me