Biti samac sada se smatra invalidnošću prema WHO

Izvor/medij: Pink My Rideph
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nije tačno da Svjetska zdravstvena organizacija nemogućnost pronalaska partnera smatra “invaliditetom”

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) napravit će izmjene na popisu invaliditeta i, ako ste samci, možete klasificirati u novu definiciju koju tijelo donosi.

Prema članku objavljenom u The Telegraphu, SZO će promijeniti definiciju neplodnosti tako da u novu normu uključi one koji nemaju seksualnog partnera, ne postižu trudnoću (nakon 12 mjeseci ili više od redovitog spolnog odnosa bez potrebe ili nemaju seksualne odnose koji bi mogli postići začeće, s tim što bi se njihova situacija mogla smatrati invaliditetom.


 

Kao što se može očekivati, mjera je izazvala velike kontroverze i nije bila u potpunosti dobrodošla, iako je SZO izjavila da se ne bi trebala smatrati jednostavnim medicinskim stanjem.

David Adamson, jedan od autora novog standarda, navodi da je definicija neplodnosti opisana na takav način da uključuje prava svih pojedinaca na obitelj.

To znači da samohrani muškarci i žene, kao i homoseksualci i lezbijke, ulaze u taj popis zahvaljujući promjeni tehničkih karakteristika koje u prvom redu skaču iz vida, ali čija pozadina nadilazi jednostavnu klasifikaciju.


 

SZO je ustanovila ovu promjenu s namjerom da budu na jednakim mogućnostima s heteroseksualnim parovima koji ne mogu zamisliti i imaju isti prioritet u pristupu liječenju oplodnje. in vitro, budući da je trenutno isključivo samo za one koji su proglašeni neplodnima.

Pojam o tome tko bi trebao biti uključen u ovu grupu i tko mora imati pristup medicinskoj skrbi bitno je izmijenjen, a ovom mjerom uspostavljen je međunarodni standard koji su zemlje obvezne slijediti.

Stress, Portrait of a Killer - Full Documentary (2008) (Studeni 2020)

 

Članak indeksiran 18. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me