Raskrinkavanje.ba

Intermagazin → BIVŠI DIREKTOR JATA ŠOKIRAO JAVNOST: NATO avioni nas truju iz vazduha – tragovi koje ostavljaju puni su otrova (VIDEO)

09.12.2020
Tekst članka

Nad Srbijom se svakog dana mogu videti hemijski tragovi koji sadrže otrovne materije, koje ispuštaju avioni koji preleću naš vazdušni prostor, tvrdi bivši direktor JAT-a Velibor Vukašinović.

Vukašinović u razgovoru za „Glas javnosti“ kaže da „opasne materije padaju na zemlju i truju nas svakodnevno“.


 

– Uglavnom se radi o vojnim avionima, mada nisam siguran da nema i civlnih aviona koji ostavljaju hemijske tragove. Kada pogledate u nebo po vedrom danu videćete hemijske tragove koji ostaju iza avioni koji nadleću vazdušni prostor Srbije. Ti tragovi sadrže čestice aluminijuma, stroncijuma i drugih otrorvih metala. I to se ne ispušta samo nad Srbijom već nad celom Evropom, ali i Amerikom. Koliko mi je poznato samo Kina nije dozvolila takve prelete, a Rusi to kontrolišu – rekao je Vukašinović.

On je dodao da je „Srbija sporazumima koje je potisala sa NAT-om zapravo dozvolila prelet njihovih aviona preko naše teritorije“.

– Srbija nije ušla u NATO, ali je NATO ušao u Srbiju. Ono što je problem što se ignoriše to što nam se dešava. Ovde je neophodan okkrugli sto i reagovanje naših stručnjaka na zagađenja i trovanja koja nam prete iz vazduha – smatra Vukašinović.

Vukašinović je otkrio kada je i kako prvi put ustanovio da se nad Srbijom prosipaju sumnjive supstance, zašto, prema njegovom mišljenju, to zovu teorijama zavere, kao i šta misli o harp sistemima. On je obvjasnio zašto je Beograd danima bio jedan od najzagađenijih gradova Evrope.

(Glas Javnosti)

Članak indeksiran 18.12.2020. Zadnji put osvježen 18.12.2020.

Ocijenjeno u analizi