Bivši oligarh: Najčudnija fotka ikad, ruski sveštenici blagosiljaju Satanu

Izvor/medij: Haber
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Ruski sveštenici ne blagosiljaju “Sotonu” na viralnoj fotografiji

Nekada najbogatiji čovjek u Rusiji i najmoćniji oligarh koji se suprostavio Vladimiru Putinu, Mikhail Khodorkovsky na zvaničnom engleskom nalogu na Twitter objavio je fotografiju sveštenika Ruske pravoslavne crkve kako blagosiljaju interkontinentalna balistička raketu popularno nazvanu Satana.

Podsjećamo, Mikhail Khodorkovsky je nedavno u intervju za CNN poručio kako ruski lider Vladimir Putin samo razumije jezik sile. On je zbog protivljenja Putinu ostao bez većine svog bogastva, ali i proveo deceniju iza rešetaka. Ruskog lidera opisuje kao vrlo opasnu osobu povezanu s kriminalom.

“Cijeli život je imao posla s kriminalcima, on je dio toga, on ne polaže mnogo pažnje na zakon. Kada osjeti slabost onda ide protiv vas, to je recimo bilo u slučaju predsjednika Macrona, ako osjeti moć i silu onda se povlači. Dugo vremena Putin je bio osoba koja je bila orijentisana na novac. Sada kao stariji kriminalac ima misiju koja je vrlo opasna, a sada želi svijetu pokazati da ima ostavštinu koju želi ostaviti iza sebe i da mu novac više nije važan”, kaže Khodorkovsky. prneosi “N1“.

Članak indeksiran 27. 05. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me