BIVŠI UKRAJINSKI PREMIJER OTVORIO KARTE: NATO planirao da napadne Rusiju

Izvor/medij: Novosti
Ocjena: Teorija zavjere Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Ne, Rusija nije spriječila NATO da pokrene treći svjetski rat

BIVŠI ukrajinski premijer Nikolaj Azarov naveo je da je NATO imao u planu napad na Rusiju.

NATO je planirao da pokrene treći svetski rat uz korišćenje nuklearnog oružja protiv Rusije, a ključnu ulogu u tome imala je aktuelna vladajuća vrhuška u Ukrajini koju kontrolišu Amerika i nacionalisti, izjavio je bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov.

On je takođe naveo da su se ukrajinske trupe predvođene nacionalnim bataljonima spremale da pokrenu vojnu operaciju u Donbasu 25. februara.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.

Nakon toga, zapadne zemlje su počele da uvode sankcije Rusiji, praktično svim sektorima ruske privrede, a brojne zemlje obustavile su i avio-saobraćaj sa Rusijom. Prema rečima portparola ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrija Peskova, sankcije Zapada su veoma ozbiljne, ali se Rusija za njih blagovremeno pripremila.

Članak indeksiran 25. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me