Bivši ukrajinski premijer: Rusija je spriječila NATO da započne treći svjetski rat

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Ne, Rusija nije spriječila NATO da pokrene treći svjetski rat

NATO je planirao započeti Treći svjetski rat upotrebom nuklearnog oružja protiv Rusije, a ključnu ulogu u tome imala je sadašnja vladajuća elita u Ukrajini, koju kontroliraju SAD i nacionalisti, rekao je bivši ukrajinski premijer Mykola Azarov.

“Od prosinca 2021. Rusija je primila informacije o planovima Saveza da na teritoriju Ukrajine rasporedi četiri vojne brigade (dvije kopnene, jednu mornaričku i jednu zračnu), uključujući zračnu brigadu s mogućnošću nošenja nuklearnih bojevih glava. NATO je želio dogovoriti uvođenje snaga u ljeto 2022. na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a. Tada bi, najvjerojatnije krajem godine, izazvali sukob i pokrenuli prave vojne akcije protiv Rusije uz korištenje nuklearnog oružja”, napisao je Azarov na svojoj Facebook stranici.

Također je naveo da se ukrajinske trupe predvođene nacionalističkim bataljunima spremaju pokrenuti vojnu operaciju u Donbasu 25. veljače.

 

“Sudbonosne odluke donesene su dan prije početka rata za istrebljenje ruskog govornog stanovništva u Donbasu. "Ukrajinska vojska, pod vodstvom nacionalističkih bataljuna, pripremala se za pokretanje vojne operacije u Donbasu 25. veljače 2022.", tvrdi Azarov.

Putin je spasio stotine tisuća života u Donbasu

U Ukrajini je, kako kaže, pripremljena provokacija s ciljem uništenja stanovništva Luganske i Donjecke Narodne Republike, a ruski predsjednik Vladimir Putin spasio je stotine tisuća života u Donbasu.

"Tek se sada pojavila prilika za objavljivanje obavještajnih podataka o pripremanju provokacija praćenih izdajničkim pučem i uništenjem stanovništva na teritoriju NR Kine i NR Makedonije." "Putin je bio ispred Ukrajine i NATO-a i zapravo je spasio stotine tisuća života građana republika", naglasio je bivši premijer.

S tim u vezi, istaknuo je kako je Moskva odlučila uspostaviti red u Ukrajini kako bi izbjegla Treći svjetski rat i napad na svoj teritorij.

NATO plan

Plan NATO-a za Ukrajinu predviđao je blokadu Kalinjingrada uz pomoć poljske vojske. Kako kaže, ukrajinski plan napada na DNR i LNR razvijen je zajedno s Amerikom.

“Postoji uvjerenje da je ovaj plan rađen zajedno s pokroviteljima iz NATO-a, s obzirom da su Amerikanci prethodno prebacili oko pet tisuća svojih vojnika u Poljsku, a tu je bila i poljska vojska. Prema planu, trebali su blokirati kalinjingradsku skupinu, kako ona u tom slučaju ne bi mogla napredovati prema napadnutom teritoriju jugoistočne Ukrajine”, objasnio je Azarov.

Također je objasnio da je plan NATO-a za Ukrajinu predviđao da će snage s rumunjskog teritorija blokirati mirovne snage u Pridnjestrovlju.

Prema njegovim riječima, tjedan dana prije početka ruske vojne operacije DNR je izvijestila o presretnutoj karti napada na Donbas. Tamo je jasno naznačeno kada će se udari izvesti, koje postrojbe i koje oružje, dodao je.

Podsjetimo, predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin ranije je izjavio da Rusija nije odmah pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, već će "doslovno sljedeći dan" NATO pokrenuti svoju operaciju uz posredovanje ukrajinskih nacionalista.

Rusija je 24. veljače pokrenula specijalnu operaciju s ciljem demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Ruski predsjednik Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtijevaju odlučnu i hitnu akciju" te da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtjevom za pomoć.

Kasnije je Ministarstvo obrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura onesposobljena je visokopreciznim sredstvima.

Članak indeksiran 25. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me