BLAMAŽA U RAMALI

Izvor/medij: Urban feniks
Raskrinkano u: Urbanfeniks: SBB-ov portal za niske udarce

Bakir Izetbegović, član predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, nakon posjete Jordanu, danas je boravio i u Ramali gdje se susreo sa predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom.

Kako izvještava FTV, Izetbegović je u Ramali pozvao na zaustavljanje svakog vida nasilja i obustavu gradnje na okupiranim palestinskim teritorijama, kako bi se stvorili uslovi za obnovu mirovnih pregovora i rješavanje višedecenijske krize.

Rekao je to Izetbegović kao da se u najmanju ruku radi o posjeti predsjednika jedne od većih svjetskih sila i pri tome zaboravio da nije u stanju srediti stanje ni u vlastitoj zemlji.

Bakir prijeti

Stoga ovakva izjava Izetbegovića predstavlja svojevrsnu blamažu u Ramali kojoj se jedino mogu podsmjehivati najviši svjetski zvaničnici i predstavnici međunarodnih organizacija čiji je mandat sprečavanje i zaustavljanje nasilja. No, ne podsmjehuju se najviši zvaničnici samo Izetbegoviću, već i Bosni i Hercegovini kao državi, obzirom da je Izetbegović u Palestinu otišao u ime Bosne i Hercegovine.

Članak indeksiran 11. 09. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me