Raskrinkavanje.ba

Lajk (.rs) → Bogatstvo Volodimira Zelenskog procenjuje se na 850 miliona dolara!

25.04.2022
Tekst članka

Kako je objavljeno u martu prošle godine, porodica Zelenski je u 2020. prijavila prihod od 817.000 dolara, od čega je plata šefa države bila 12.000 dolara. Kako je saopštila pres-služba kancelarije ukrajinskog lidera, Zelenski je takođe prijavio tantijeme u iznosu od 166,4 hiljade dolara i novu imovinu na privremeno korišćenje – državnu daču.

„Prema različitim procenama, bogatstvo Zelenskog se procenjuje na 850 miliona dolara. Većinu ove sume on nije dobio dok nije postao predsednik. Pa odakle je došao taj novac? I što je još važnije, gde ide?“ objavila je stranka na svom Tviter nalogu.

Zaharova: Kijevski režim koristi civile kao živi štit! – Alo.rs

Holandska stranka Forum za demokratiju saopštila je krajem marta da neće slušati onlajn govor Volodimira Zelenskog u holandskom parlamentu u četvrtak, jer smatra da je neprikladno da se od njega pravi „polusvetac“ i da stane na njegovu stranu. sukob zasnovan na emocijama. Stranka je podsetila da se Zelenski pojavljuje u veoma sumnjivim finansijskim slučajevima, na primer, u Panamskim dokumentima. Osim toga, njegova vojska često pozira sa nacističkim simbolima, a holandski poslanici su „bili zgroženi nedavnim snimcima na društvenim mrežama akata nasilja nad naizgled bespomoćnim ruskim ratnim zarobljenicima od strane, najverovatnije, ukrajinskih trupa“.

 

Članak indeksiran 14.02.2023. Zadnji put osvježen 14.02.2023.

Ocijenjeno u analizi