BOLESNO: Oženio je djevojčicu koja ima samo 4 GODINE – Dobili blagoslov njene majke – “Moj san je ispunjen. Ovo je najbolji dan u mom životu” (FOTO)

Izvor/medij: Magazin Dan
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Degutantni klikbejt na račun djevojčice sa leukemijom

Jedna djevojčica koja se bori sa teškom bolešću se uspjela udati za muškarca iz snova uz malu pomoć bolničko osoblja u Medicinskom centru u Albany.

Mala djevojčica Abby se bori sa teškom bolešću i ona se uvijek nadala da će se jednog dana udati za njenog princa. To je bio šarmantni i cijenjeni medicinski tehničar koji se zove Matt Hickling, prema riječima Abbyne mame.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

“Za Abby mogu reći da je jako harizmatična i bistra. Ona ima osmijeh koji može da osvijetli cijelu sobu”- saopštio je Hickling za NBC News. “Njeno lice je nešto što se nikako ne može zaboraviti”.

Ljudi koji rade na Melody Centru za djecu koja su oboljela od raka su sada priredili jedno bolničko vjenčanje za djevojčicu. Oni su napravili prolaz od latica ruža, a sestre su bile djeveruše, saopštila je NBC stanica WNYT.

Ovaj doktor je za Abby bio zadužen skoro godinu dana, pa je odlučio da se na dan vjenčanja čak i obuče prikladno, kako mladoženji i pristoji. Njih dvoje su i podijelili prsten i tortu.

“Ovakve uspomene ćemo da čuvamo zauvijek. Glavni naš cilj je da naši pacijenti kod nas osjećaju ugodno i dobro”- rekao je doktor.

On je jednom prilikom rekao da se Abby u posljednje vrijeme osjeća mnogo bolje, ali je i nažalost svjestan da će ona vrlo brzo da izgubi bitku, jer je to jako teška bolest. Prema procjeni doktora njoj je ostalo još pola godine života, pa je zbog toga doktro htio da joj ispuni najveću želju.

Lori Ciafardoni je na Facebooku objavila snimak ceremonije koji je pogledan preko 20 miliona puta Abby je na sve to rekla da joj je to bio najbolji dan ikad.

Članak indeksiran 16. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me