BORAC TVRDI DA NIJE IZBAČEN IZ EVROPE! Banjalučani se oglasili posle UEFA: "Podnećemo i tužbu..."

Izvor/medij: Mondo.rs
Ocjena: Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Zvanični protiv anonimnih izvora: Da li je UEFA izbacila FK Borac Banja Luka iz takmičenja?

Reakcija iz Borca na informacije iz UEFA.

Na vest da je Borac iz Banjaluke na tri sezone izbačen iz Evrope, koja je objavljena na sajtu UEFA, oglasili su se iz banjalučkog kluba, navodeći da "crveno-plavi" nisu suspendovani iz evropskih takmičenja, nego da je u pitanju samo novčana kazna. U zvaničnom saopštenju kluba navode se i razlozi za kaznu, koja je UEFA poslala na adresu kluba iz Platonove ulice.

Podsećamo, u medijima se jutros pojavila informacija da je Borac iz Banjaluka jedan od čak 11 timova koje je UFA kaznila zbog neizmirenih obaveza, ali banjalučki tim je ovakve navode ubrzo demantovao zvaničnim saopštenjem u kojem se pojašnjava kakva je tačno kazna izrečena.

Saopštenje Borca prenosimo u celosti:

"FK Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 evra zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23. Naš klub je, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, pod stalnim monitoringom UEFA-e, koja je tokom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolisala poslovanje FK Borac.

Zbog dospelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022. godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 evra uz obavezu da plati i dodatnih 1.000 evra troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uslovljavanja. Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provere, brojni ovdašnji mediji.

FK Borac, trn je u oku mnogima, a to se iznova dokazalo i danas kada nas očekuje novi premijerligaški ispit. Senzacionalistički naslovi i neproverena pisanja, ciljano su usmereni da se baci ljaga na klub. FK Borac od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući evropskog fudbala nikada nije bežao niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA.

Neka je na čast onih koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netačne informacije, a nama ostaje da se, uprkos svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam 'kuloara i izvora', borimo za novi nastup na evropskoj sceni. FK Borac iskoristiće sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled, a od svih medija koji su plasirali informaciju da je našem klubu zabranjen nastup u evropskim takmičenjima traži da demantuju napisano. FK Borac, ukoliko za to bude potrebe, podneće i tužbu protiv onih koji su, tek tako, sebi dopustili, a u tome su po običaju prednjačili sarajevski portali, da se poigraju sa ugledom kluba koji će uskoro da proslavi vek postojanja", navodi se u saopštenju banjalučkog kluba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Članak indeksiran 12. 03. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me