BORE JOJ SE ZA ŽIVOT! UKC Tuzla javlja: Nana Orlović u TEŠKOM STANJU! Pozlilo joj kad su dolazili pod prozor i pevali četničke pesme.. VELIKA SRAMOTA!

Izvor/medij: Magazin Dan
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Anonimni portali iskoristili hospitalizaciju Fate Orlović za lov na klikove

Nana Fata Orlović je preko noći postala prava zvijezda u cijeloj našoj regiji, na veliku žalost po jako negativnom iskustvu, jer je srušena crkva u njenom dvorištu i to je bio okidač da se starica iz Konjević Polja nađe na svim naslovnim strana. Sve je ponovno pokrenula kada se vratila na svoje ognjište sa još 7 djece, a dok je njen muž poginuo u ratu.

Koliko je Fata bila uporna pokazuje i podatak da je njen slučaj došao i do suda u Strazburu, tako da je napokon u subotu, tačnije 5. juna srušena crkva koja je bila u njenom dvorištu. Fata je odmah sutradan ujutru izjavila kako je popila jednu od najslađih kafa u svom životu, jer je sada napokon može da vidi Konjević Polje punim pogledom, a ne da joj crkva smeta. Tada je ona sa tom izjavom sebi potpisala “smrtu presudu”.

Odmah su te noći pijani mladići u autima dolazili ispred njene kuće i pjevali joj četničke pjesme, i nena Fata Orlović, je sebi nabila velike probleme na vrat, a kasno jučer je poslijepodne joj je pozlilo, pa je hitno prebačena na UKC tuzla. Jučer su sa klinike sa plučne bolesti, javili da se Fata Orlović nalazi u teškom stanju, a već od prije je imala problema sa plućima.

Ponovno joj se cijela situacija sa problemima pojačala, tako da je sada u kritičnom stanju sa svojih 78 godina starosti. Njena je borba trajala preko 20 godina, i napokon je istrajala u svojoj borbi, ali se postavlja pitanje koliko je bila njena odluka dobra? Da li će ona moći da ostane na svom ognjištu jer je logično da je navujla gnjev lokalnih srba iz Bratunca i okoline. Koja su vaša mišljenja o ovom događaju?

Članak indeksiran 12. 06. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me