Raskrinkavanje.ba

Cenzurisano → BORE JOJ SE ZA ŽIVOT! UKC Tuzla javlja: Nana Orlović u TEŠKOM STANJU! Pozlilo joj kad su dolazili pod prozpr i pevali četničke pesme…SRAMOTA!

09.06.2021
Tekst članka

Kada je region u pitanju, tačnije Bosna i Hercegovina, glavna vijest poslednjih par dana je rušenje crkve u dvorištu Fate Orlović. Ona je preko noći postala glavna vijest svih medija i portala, a razlog je bio upravo taj, rušenje crkve u njenom dvorištu, za što se ona godinama borila i nakraju je ovaj njen slučaj završio i na sudu u Strazburu.

Kada se nakon završetka rata vratila na svoje zemljište u Konjević Polju, zajedno sa svojih sedmero djece nije ni slutila koji prizor će je zateći. I od tada do dana današnjeg ona nije odustajala u namjeri da se crkva skloni sa njenog privatnog posjeda, i na kraju je i uspjela u tome. Jutro poslije rušenja crkve, Fata je za medije izjavila da je tog jutra popila najslađu kafu u svom životu, jer joj crkva konačno nije zaklanjala pogled koji je ona imala sa svoje terase. Tom izjavom ona je digla prašinu u javnosti, pa su se počeli redati komentari na njen račun, i to prilično negativni.

Istog tog dana krenuo je njen pakao, mladići u autima su dolazili i pjevali joj četničke pjesme, pa joj je poslijepodne pozlilo i ona je odmah prebačena na UKC Tuzla. Glasnogovornica za bh medije je izjavila da je nana Fata primljena u jako teškom stanju, a od prije je već imala problema sa plućima. Sada je stres doprinio tome da joj se cijelo stanje pogorša. Ona se preko 20 godina borila za svoje pravo, i na kraju je i istrajala u tome, ali sada se već postavlja pitanje koliko je to bila dobra odluka? S obzirom da je na sebe navukla gnjev lokalnih Srba iz Bratunca i okoline, pitanje je da li će ona moći ostati na svome ognjištu?

Članak indeksiran 12.06.2021. Zadnji put osvježen 12.06.2021.

Ocijenjeno u analizi