Borenović: Konačno jedna od institucija počela da radi

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS pristrasno o zabrani učešća na izborima za Ujedinjenu Srpsku

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je, nakon odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske, ocijenio da je "konačno jedna od institucija u BiH počela da radi zakonito, odlučno i nepristrasno".

-U tom smislu, reakcija Milorada Dodika (srpskog člana Predsjdništva BiH) na jednoglasnu odluku CIK-a da zbog mrzilačkog i nezakonitog spota zabrani učešće Ujedinjenoj Srpskoj na izborima sasvim je očekivana", smatra Borenović.

Borenović je nazvao "licemjernom i smiješnom" izjavu Dodik, koji je i lider SNSD-a, da se radi o izbornom inženjeringu iza kojeg stoji opozicija iz Republike Srpske i Bakir Izetbegović (SDA) i zbog čega će, da predloži koalicionim partnerima da ne učestvuju na izborima.

"Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi", kaže Borenović.

CIK BiH je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i predsjednika te stranke Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema njihovom tumačenju kršenje Izbornog zakona BiH. 

Članak indeksiran 17. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me