Boru “Zelenkovca” ubio vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće!

Izvor/medij: Buka
Ocjena: Greška
Raskrinkano u: Važno je (ne)zvati se Borislav Janković

Poznati slikar Borislav Janković (58) aka Boro Zelenkovac iz Mrkonjić Grada pronađen je mrtav u banjalučkom naselju Srpske Toplice!

 

Boru “Zelenkovca” ubio vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće!

 

 Istraga je pokazala da ga je ubio nepoznati automobil, čiji je vozač pobjegao s mjesta nesreće i za njim se intezivno traga.

Janković je pronađen mrtav u četvrtak oko 22.10 časova na sred puta u ulici Manastira Gomionice. Na potiljku je imao vidljive povrede glave i u prvi mah se sumnjalo da je riječ o nesrećnom slučaju.

Uviđaj na licu mjesta izvršio je dežurni tužilac Igor Cimeša i banjalučka policija, uz prisustvo dežurnog mrtvozornika i vještaka sudske medicine dr Željka Karana. Međutim, kako oni nisu mogli da se izjasne o uzroku smrti tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS gdje je izvršena obdukcija i utvrđeno da je Jankovića stradao usljed udara automobila.

– Tek tokom obdukcije na tijelu su uočene povrede nogu, koje ukazuju da je u Jankovića udario automobil. Povrede nogu ukazuju da je to bio primaran kontakt i da je usljed udara vozila Janković odbačen, a potom je pao i glavom udario od asfalt – rekao je za SrpskaCafe izvor blizak istrazi.

Međutim, o vozaču ili vozilu koje je udarilo u Jankovića za sada nema nikakvog traga i policiji je naloženo da preduzmu sve istražne mjere i radnje kako bi se vozač-ubica identifikovao.

Osim kao slikar Janković je bio poznat i kao predsjednik ekološkog pokreta “Zelenkovac” iz Mrkonjić Grada, te galeriji “Zašto nije otišao Boro?” na Zelenkovcu.

Članak indeksiran 13. 03. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me