Bozo Vreco-Sarajevo je moj grad i svake godine ce se od sad odrzavati Parada Ponosa a vi seljaci gledajte

Izvor/medij: Slavorum
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Povorka ponosa kao povod za zaradu od klikova

Božo Vrećo stigao je s osmijehom na licu na prvu bosanskohercegovačku povorku ponosa u Sarajevu gdje će se sa stotinama drugih učesnika danas prošetati od Vječne vatre do Trga Bosne i Hercegovine.

Kako je ranije putem društvenih mreža najavio poznati bh. izvođač sevdalinki, vratio se ranije s odmora kako bi prisustvovao povorci u svom voljenom Sarajevu.

“Naravno da sam se vratio zbog svih onih kojima moj život, umjetnost i sloboda življenja jesu oslonac i uzor, pokazatelj da možete sve, da uvijek i bezuslovno slijedite svoj cilj, volite koga vam srce želi i da budete to što jeste”, napisao je Vrećo na Facebooku.

Danas se, kako kaže, divno osjeća što je dio povorke.

“Ponosan sam i sretan. Ovo meni znači puno, ne samo meni već svima koji se osjećaju različito. Ovo je veliki pomak za BiH. Sretan sam što mogu biti dijelom nečega što otvara vrata Evropi i nečemu lijepom. Napokon iz tame izlazimo u svjetlo”, rekao je Vrećo.

Podsjećamo, šetnja za prava LGBTIQ osoba od Vječne vatre kreće tačno u podne, a do tad učesnici mogu ući na povorku iz ulice Kulovića.

Članak indeksiran 24. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me