Raskrinkavanje.ba

IS Radio → Božović: Imamo jasnu viziju razvoja Istočne Ilidže

23.10.2020
Tekst članka

Aktuelni načelnik općine Istočna Ilidža i kandidat za istu funkciju na sljedećim lokalnim izborima u studenom Marinko Božović predstavio je svoj program rada o kojem je govorio u prethodnom periodu.

 

 

Božović kaže da su on i njegovi suradnici uvijek pokušavali stvarati dugoročne planove o kojima je često informirao javnost, a često je tražio mišljenje i sugestiju građana.

"Siguran sam da su sljedeća četiri područja, koja će voditi naš daljnji rad, suština i temelj svakog zdravog društva, a to su zapošljavanje, gospodarstvo i poljoprivreda, infrastrukturni i kapitalni projekti, javna poduzeća i institucije te briga o mladima i socijalnim kategorijama." kaže Božović.

Božović dodaje da će u narednom razdoblju više govoriti o pojedinačnim projektima, te naglašava da je velik broj programskih zadataka već pokrenut ili stvorio uvjete za njihovu realizaciju.

Kaže da njegovi saradnici i on imaju viziju razvoja Istočne Ilidže i zato njegov program nije "slovo na papiru", već, kako kaže, jasan put prema zajednici po mjeri svih njenih stanovnika.

Članak indeksiran 17.11.2020. Zadnji put osvježen 17.11.2020.

Ocijenjeno u analizi