Raskrinkavanje.ba

Sarajevo grad (click) → BRAT UBIJENOG U MLADENOVCU OTKRIO POZADINU MONSTRUOZNOG ZLOČINA UROŠA BLAŽIĆA: Masakr zbog plavog kita? Rekli mu da mora da ubije 20 ljudi

06.05.2023
Tekst članka

Istražuje se da li je Uroš Blažić (21) pod utjecajem zloglasne satanističke igre usmrtio osam, a ranio 14 mladih…

Policija istražuje da li je Uroš Blažić (21), monstruozni ubica koji je kod Mladenovca hladnokrvno likvidirao osam, a ranio 14 mladih, bio vrbovan za sektu koja stoji iza zloglasnog izazova plavi kit. Za ovu paklenu igru, koja je prije nekoliko godina počela da hara i Srbijom, vezuje se stotine smrti širom svijeta.

Naime, brat jednog od ubijenih momaka izjavio je da sumnja da je to razlog nezapamćenog krvoprolića, počinjenog samo dan pošto je Kosta Kecmanović (13) u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio osmoro svojih drugova i radnika obezbjeđenja.

“Ne znam šta se dešava. Ovdje se prije nekoliko godina jedan mali dječak objesio. Priča je bila da je sekta plavi kit bila umiješana u cijelu priču, da su mu jednostavno davali instrukcije šta će da uradi. Postoji velika mogućnost da je i sada u ovom slučaju ista sekta u pitanju. Na primjer, nalože mu da ubije 10, 15 ili 20 ljudi, on to mora da uradi jer će možda svi njegovi da budu mrtvi”, rekao je očajni čovjek.

Kako kažu izvori Republike, Blažić se u posljednje vrijeme čudno ponašao, kao da je samo čekao pogodan trenutak da izvrši svoj krvavi naum.

“Najstrašnije u svemu je što se pred učesnika ovog izazova stavlja izbor: da ubija ili izvrši samoubistvo. Većina se slomi i digne ruku na sebe, ali je Uroš očigledno izabrao ovo drugo”, dodaje naš sagovornik, upućen u tok istrage.

Šta je, u stvari, plavi kit? Sve je pokrenuo Rus Filip Budeikin (kada je uhapšen 2016, imao je isto godina kao i Blažić), talentovani producent elektronske muzike, koji se bavio okultnim temama. Policajce, kada su mu stavili lisice na ruke, šokirao je sljedećim rečima:

“Postoje ljudi i postoji biorazgradivi otpad. Ja sam samo čistio naše društvo od takvih ljudi. Ponekad sam mislio da je to pogrešno, ali na kraju sam ipak imao osjećaj da radim pravu stvar”.

Pogubni po mozak

Igra koju je osmislio, a koja i danas odnosi žrtve, praktično ispira mozak psihički labilnim osobama. Oni dobijaju razne zadatke poput gledanja horor filmova, buđenja u gluho doba, samopovređivanja, a onda slijedi ultimatum: ubij ili se ubij! Na početku se od njih traži da isjeku ruke u obliku kita, po kome je i jeziva igra dobila naziv.

 

Dimitrije Pastuović, stručnjak za sekte, za Republika kaže da društvenim mrežama haraju osvjedočeni satanisti.

"Oni su pogubni za ljudski, a posebno za dječje mozgove. Radi se o mnogo opasnim manipulativnim pojedincima. Postoje sublimirane poruke kojim čovjek može da se natjera da uradi bilo šta, a da toga i nije svjestan”, kaže naš sagovornik.

MUP Srbije: “Provjerite šta vaša djeca gledaju”

MUP Srbije apelovao je jučer na roditelje da obrate pažnju na ponašanje djece prilikom korištenja interneta, s posebnim akcentom na profile na društvenim mrežama.

“Poštovani građani, u svjetlu svih nemilih događaja, više nego ikad dosad, neophodno je da očuvamo razumnost i stabilnost, pogotovo prema našoj djeci, koja informacije prate iz različitih izvora i medija”, navodi se u saopćenju MUP objavljenom na Facebooku.

Oni apeluju da dječji profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, u smislu nadzora nad sadržajima kojima dijete pristupa, s kim komunicira, na koji način i u kom vremenu.

Dječak bio demonizovan

Što se tiče ubice iz škole, Pastuović kaže da je Kecmanović definitivno bio demonizovano dijete:

“To vam je reflektovanje novog svjetskog poretka kod nas, koji uzima danak, na ovakav scenario sam upozoravao godinama. Svijet je danas mala kasaba, sve se vidi i sve se zna, zato sam i upozoravao da će, po ugledu na dešavanja u američkim školama, to možda uraditi i neko naš. I, nažalost, desilo se. To je demonizacija, a djecom je najlakše manipulisati”.

Članak indeksiran 18.05.2023. Zadnji put osvježen 18.05.2023.

Ocijenjeno u analizi