Raskrinkavanje.ba

Dodaj Prodaj → BRAT UBIJENOG U MLADENOVCU OTKRIO POZADINU MONSTRUOZNOG ZLOČINA UROŠA BLAŽIĆA: Masakr zbog plavog kita? Rekli mu da mora da ubije 20 ljudi

08.05.2023
Tekst članka

Policija istražuje da li je Uroš Blažić (21), monstruozni ubica koji je kod Mladenovca hladnokrvno likvidirao osam, a ranio 14 mladih, bio vrbovan za sektu koja stoji iza zloglasnog izazova plavi kit. Za ovu paklenu igru, koja je prije nekoliko godina počela da hara i našim regionom, vezuje se stotine smrti širom svijeta.

Naime, brat jednog od ubijenih momaka izjavio je da sumnja da je to razlog nezapamćenog krvoprolića, počinjenog samo dan pošto je Kosta Kecmanović (13) u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio osmoro svojih drugova i radnika obezbjeđenja.

– Ne znam šta se dešava. Ovde se prije nekoliko godina jedan mali dječak objesio. Priča je bila da je sekta plavi kit bila umiješana u cijelu priču, da su mu jednostavno davali instrukcije šta će da uradi. Postoji velika mogućnost da je i sada u ovom slučaju ista sekta u pitanju. Na primjer, nalože mu da ubije 10, 15 ili 20 ljudi, on to mora da uradi jer će možda svi njegovi da budu mrtvi – rekao je očajni čovjek.

Kako kažu izvori  portala Republika.rs, Blažić se u posljednje vrijeme čudno ponašao, kao da je samo čekao pogodan trenutak da izvrši svoj krvavi naum.

– Najstrašnije u svemu je što se pred učesnika ovog izazova stavlja izbor: da ubija ili izvrši samoubistvo. Većina se slomi i digne ruku na sebe, ali je Uroš očigledno izabrao ovo drugo – dodaje jedan sagovornik, upućen u tok istrage.

Šta je, u stvari, plavi kit?

Sve je pokrenuo Rus Filip Budeikin (kada je uhapšen 2016, imao je isto godina kao i Blažić), talentovani producent elektronske muzike, koji se bavio okultnim temama. Policajce, kada su mu stavili lisice na ruke, šokirao je sljedećim riječima:

– Postoje ljudi i postoji biorazgradivi otpad. Ja sam samo čistio naše društvo od takvih ljudi. Ponekad sam mislio da je to pogrešno, ali na kraju sam ipak imao osjećaj da radim pravu stvar.

Igra koju je osmislio, a koja i danas odnosi žrtve, praktično ispira mozak psihički labilnim osobama. Oni dobijaju razne zadatke poput gledanja horor filmova, buđenja u gluvo doba, samopovrijeđivanja, a onda slijedi ultimatum: ubij ili se ubij! Na početku se od njih traži da isjeku ruke u obliku kita, po kome je i jeziva igra dobila naziv.

Dimitrije Pastuović, stručnjak za sekte, za Republika kaže da društvenim mrežama haraju osvjedočeni satanisti.

– Oni su pogubni za ljudski, a posebno za dječje mozgove. Radi se o mnogo opasnim manipulativnim pojedincima. Postoje sublimirane poruke kojim čovjek može da se natjera da uradi bilo šta, a da toga i nije svjestan – prenosi Republika.rs

Članak indeksiran 18.05.2023. Zadnji put osvježen 18.05.2023.

Ocijenjeno u analizi