Raskrinkavanje.ba

Facebook reporter → Britanska policija uhitila Juliana Assangea!

11.04.2019
Tekst članka

Utemeljitelj WikiLeaksa Julian Assange uhićen je u veleposlanstvu Ekvadora u Velikoj Britaniji, priopćila je londonska policija. Policija je priopćila kako je Assange priveden i da će se pojaviti pred sudom "što je prije moguće".

Policija je priopćila kako je uhitila Assangea na temelju sudske odluke u Londonu od 29. lipnja 2012., koja je izdana zbog toga što se nije pojavio pred sudom.

Уграђени видео

RT UK@RTUKnews

WATCH: Moment Julian Assange is CARRIED out of the Ecuadorian Embassy in London.

4.576

11:49 - 11. апр 2019.

6.593 људи прича(ју) о овоме

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

 

Londonska policija kaže kako je imala dužnost izvršiti sudski nalog i ući u ekvadorsko veleposlanstvo na poziv veleposlanika, budući da je vlada Ekvadora ukinula azil.

Poziv policiji poslao je veleposlanik Ekvador, što je Wikileaks potvrdio na Twitteru.

WikiLeaks@wikileaks

URGENT

Julian Assange did not "walk out of the embassy". The Ecuadorian ambassador invited British police into the embassy and he was immediately arrested.

25,9 хиљ.

11:40 - 11. апр 2019.

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

21,7 хиљ. људи прича(ју) о овоме

 

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Jeremy Hunt zahvalio se vladi Ekvadora na suradnji na uhićenju Assangea.

Wikileaks je nedavno priopćio kako će Asanz biti uhićen, navodeći kako će izgovor biti "dokumenti INA-e", koji su skup dokumenata poslanih ekvadorskom parlamentarcu optužujući ekvadorskog predsjednika Lenina Morena za korupciju.

Moreno je optužio Assangea da je prekršio sporazum o njegovom azilu u veleposlanstvu. Ekvador također sumnja da je Wikileaks odgovoran za dijeljenje privatnih fotografija Morena na društvenim mrežama.

Asanz se 2012. preselio u veleposlanstvo kako bi izbjegao uhićenje i izručenje Švedskoj gdje je optužen za silovanje. Švedsko pravosuđe je u međuvremenu odbilo zahtjev.

On se boji izručenja iz Sjedinjenih Država gdje bi mogao biti optužen za objavljivanje hakiranih vladinih dokumenata o ratovima u Afganistanu i Iraku.

Njegov odnos s veleposlanstvom se pogoršao tijekom proteklih nekoliko godina, a Ekvador je prošle godine ukinuo internet.

IZVOR: N1

***

© AP Foto / Alastair Grant

"Mračni trenutak za slobodu medija": Edward Snowden odgovara na uhićenje Assangea

Edward Snowden@Snowden

Images of Ecuador's ambassador inviting the UK's secret police into the embassy to drag a publisher of--like it or not--award-winning journalism out of the building are going to end up in the history books. Assange's critics may cheer, but this is a dark moment for press freedom.

Ruptly@Ruptly

Одговор за корисника @Ruptly

BREAKING: #Assange removed from embassy - video

Уграђени видео

60,3 хиљ.

12:35 - 11. апр 2019.

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

43,2 хиљ. људи прича(ју) о овоме

 

Погледај слику на Твитеру

Погледај слику на Твитеру

Edward Snowden@Snowden

Important background for journalists covering the arrest of Julian by Ecuador: the United Nations formally ruled his detention to be arbitrary, a violation of human rights. They have repeatedly issued statements calling for him to walk free--including very recently.

15,6 хиљ.

12:22 - 11. апр 2019.

12,7 хиљ. људи прича(ју) о овоме

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

 

***

WikiLeaks@wikileaks

 · 11. апр 2019.

URGENT: Ecuador has illigally terminated Assange political asylum in violation of international law. He was arrested by the British police inside the Ecuadorian embassy minutes ago.https://defend.wikileaks.org/2019/03/18/the-assange-precedent-the-threat-to-the-media-posed-by-trumps-prosecution-of-julian-assange/ …

The "Assange Precedent": The threat to the media posed by Trump's prosecution of Julian Assange -...

THE “ASSANGE PRECEDENT”: THE THREAT TO THE MEDIA POSED BY THE TRUMP ADMINISTRATION’S PROSECUTION OF JULIAN ASSANGE March 2019   Read the PDF version here.   A precedent with profound implications for...

defend.wikileaks.org

Kevin@bolshevik1953

Absolutely disgusting state of affairs by this government, this is the day democracy ended here in Britain. pic.twitter.com/SWgl0D3MvX

19

11:42 - 11. апр 2019.

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

Погледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на Твитеру

Погледај друге твитове корисника Kevin

 

*

© REUTERS / Toby Melville

***

 

 

***

Maria Zaharova o uhićenju Asanze: Ruka "demokracije" sužava grlo slobode

Ruka "demokracije" zbunjuje grlo slobode - tako je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova komentirala uhićenje Assangea.

Zaharova je to napisala na svom Facebook računu.

Prije toga, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izrazio je nadu kako će se sva prava Assangea poštovati.

"Ako su tvrdnje medija istinite, on je uhićen u Londonu, tako da ovdje nemam ništa više dodati." Nadamo se, naravno, da će se sva njegova prava poštivati ​​", rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje je li Rusija spremna odobriti azil azilu, izvijestio je Tas.

Assange, 47, uhićen je danas u veleposlanstvu Ekvadora, nakon što je vlada te zemlje ukinula njegov azil.

U veleposlanstvu Ekvadora, Asanga je na mjestu od 2012. kako bi izbjegla izručenje Švedskoj, koja ga tereti za seksualno zlostavljanje.

Assange je odbacio optužbe i odbio izručenje, bojeći se da će ga Švedska predati američkim vlastima optužujući ga za otkrivanje povjerljivih vojnih i diplomatskih dokumenata.

"Vikiliks": Assange je uhićen zbog izručenja Americi i smrtna kazna

Međunarodna neprofitna organizacija Vikiliks, čiji je osnivač Julian Assange uhićen danas u Londonu, optužio je "moćne glumce", uključujući i američku Središnju obavještajnu agenciju (CIA), za " sofisticirane napore" de-humaniziranja, delegitimiranja i pritvaranja Asanza .

"Vikiliks" je kazao kako je Julian Assange uhićen s ciljem izručenja Amerike. Inače, Assange se u Americi također suočava sa smrtnom kaznom.

Organizacija je objavila fotografiju Asange na svom Twitter računu u kojoj je napisala da je "ovaj čovjek sin, otac i brat", da je osvojio desetine novinarskih nagrada i da je svake godine od 2010. godine nominiran za Nobelovu nagradu za mir.

"Snažni glumci, uključujući CIA, bili su angažirani u sofisticiranim naporima da dehumaniziraju, delegitimiziraju i zatvore," kaže Wikileaks s "Zaštitom Assangea".

IZVOR: MAGACIN

***

Simonjanova: Asanz je trebao naći utočište u našem veleposlanstvu, sada će živjeti kao Snouden

Glavna urednica RT Margarita Simonjan komentirala je uhićenje osnivača Wikileaksa Juliana Assangea, kazavši kako je osvojila svjetsko licemjerje.

Simonjanova je kazala da se s Asangom susrela prije osam godina, dok je "živio u prijateljskoj kući u selu u blizini Londona, s nanocijevom".

Asanz nije htio govoriti ni o čemu drugom osim o vremenu u svakoj sobi s zidovima. Tada mi se činilo da pretjerujem. Tada se činilo mnogima. Ali on je inzistirao, a mi, ostavljajući njihove telefone kod kuće, šetali kroz šumu - tako uredni, činilo se da bi mogli biti prisluškivači ", napisao je Simonjanova Facebooku.

 

Dodala je da je Asanga govorio "kako svijet funkcionira - točnije, kako djeluje svjetovna licemjernost".

Mnogo prije nego što smo nešto počeli sumnjati, objasnio je da 'Gugl' i drugi 'tviteri' na ovom svijetu postoje kako bi svi slijedili, b) upravljali masama masa. Da je već došao veliki brat najstrašnije distopije, da je svaki dan pored nas, u našem džepu, i to se radujemo jer je naš život učinio naš život tako zanimljivim i zanimljivim, ”dodala je.

Simonjanova je najavila da su se dogovorili da će Asanz voditi TV emisiju na RT-u i da je uspio napraviti neke velike epizode. Prema njezinim riječima, RT će ih ponoviti u četvrtak.

Shvativši da će se naći svjetsko licemjerje da ga uhvati ili čak ubije, Asange je našao utočište u ekvadorskoj ambasadi. Trebalo je, naravno, u našem. Sada bih živio kao Snowden - on bi išao u Sochi, slobodno razgovarao s kim želi. Ali nije se posavjetovao. I bilo ga je nemoguće izvaditi iz ekvadorske ambasade - odmah bi ga uzeli. Kao i danas, dodala je.

- Što čeka? Desetljeća u zatvorima? Smrtna kazna u jednoj od država svjetskog svjetionika demokracije? Bio je spreman na sve. Danas je pobijedila svjetska licemjerje ", zaključila je.

IZVOR: VOSTOK

-----

2019/4/11. za Biljanu Diković za FBReporter iz Srbije

Članak indeksiran 14.04.2019. Zadnji put osvježen 14.04.2019.

Ocijenjeno u analizi