Raskrinkavanje.ba

Večernji list → Brutalni pokolj životinja u BiH: Kriminalci ubijaju konje, nekima je vrijednost i 20.000 eura

05.10.2023
Tekst članka

Počinitelji su iznimno profesionalni. Prije zločina sustavi nadzora su onesposobljeni. Počinitelji nose izlizane cipele kako ne bi ostavili otiske na podu i rukavice, kaže farmer za Bild

Vlasnici konja u okolici Prijedora žive u strahu. Kriminalci već danima haraju njihovim farmama i štalama, ubijajući im dragocjene konje, piše njemački Bild.

Do sada je navodno ubijeno 45 životinja uključujući sportske konje i rasplodne pastuhe i kobile iz Njemačke, Nizozemske i Francuske. Njihova vrijednost je često veća od 20.000 eura.

"Počinitelji su iznimno profesionalni. Prije zločina sustavi nadzora su onesposobljeni. Počinitelji nose izlizane cipele kako ne bi ostavili otiske na podu i rukavice", kaže farmer za Bild koji želi ostati anoniman.

Pogođeno je oko jedanaest farmi. Nekim konjima su odrubili glave, a nizozemskoj kobili zabili su komad metala u prsa. Drugi su ubijeni otrovom za štakore, prenosi vecernji.ba. 

 

"Nekim su mrtvim životinjama nakon zločina oko vrata obješene vranine šape", rekao je poduzetnik. Ludilo kojem kao da nema kraja. "Svake noći brinemo da se više neće dogoditi. Ali to jednostavno ne prestaje", kaže.

Međunarodna Grand Prix jahačica Christiane Schaurte (63), koja je prošli tjedan izabrana u Europsku komisiju Europske konjičke federacije (EEF), rekla je za Bild da su akcije vjerojatno politički motivirane.

Članak indeksiran 12.10.2023. Zadnji put osvježen 12.10.2023.

Ocijenjeno u analizi